Cred ca nu mai e un secret pentru nimeni ca gestul lui Gigi Becali de a plati cu varf si-ndesat factura "razboinicilor luminii" din Ferentari a fost unul de-a dreptul electoral. Becali a izbutit cu numai 400.000 de euro - bani de tigari fata de urias
Cred ca nu mai e un secret pentru nimeni ca gestul lui Gigi Becali de a plati cu varf si-ndesat factura "razboinicilor luminii" din Ferentari a fost unul de-a dreptul electoral. Becali a izbutit cu numai 400.000 de euro - bani de tigari fata de uriasa sa avere estimata in Top 300 la 950 de milioane de euro - sa faca una dintre cele mai bune investitii ale sale, fata de care schimbul de terenuri cu Armata e bambilici de transeu. Investitia e de viitor, una electorala, cu bataie prin 2009, cand o fi sa se aleaga, din nou, presedintele Romaniei, functie la care seful PNG aspira si transpira zi si noapte. Fireste ca pe razboinicul tuturor razboinicilor nu-l interesa nici cat negru rromanes sub unghie de manglitorii de curent din Ferentari, care, altfel, o duc ca suedezii, cu parbolice si aparate de aer conditionat puse in functiune de kilowatul moca. Nu vreau sa ma enervez si sa dezbat in continuare cum a fost posibil ca un cvartal de blocuri din Bucuresti, taman din sectorul lui Marean Vanghele-Almanahe, sa ciordeasca timp de zece ani curent ca la concurs. E normal ca daca, timp de o decada, nici in priza nu te doare de Electrica, cum ti s-a oprit heblul s-o pui de-o revolutie, cu caucioace in flacari contra tunuri cu apa la mecla.
Pe acest fond de revolta de mahala, apare calare pe capota Maybach-ului, in fata reflectoarelor camerelor de luat vederi, insusi razboinicul luminii taiate, care anunta, in direct, natiunea ca el va plati factura pentru defavorizatii din Ferentari. Care, vai steaua lor, strigau frenetic: "Becali, Becali! Lumina, lumina!". De undeva din semi-intuneric, ochii lui Robert Turcescu il intreaba pe Becali: "Si veti plati facturile la toata Romania, domnule Becali?" La care, omul de pe Maybach face un gest a la Ceausescu spre multimea careia-i ingheata fotonul pe buze. Intr-o liniste aproximativa, se auzea doar motorul in patru timpi ai masinii germane in valoare de 400.000 de euro - cam cat factura -, Becali raspunde scurt: "Da! Daca voi ajunge presedintele Romaniei, deci daca voi fi votat sa ajung, voi plati facturile la toata Romania!" Urale maxime. Manglitorii de curent reincep dansul, ca la vizita lui Bokassa: "Becali presedinte! Lumina, lumina!" De vis...
Lovitura de imagine a lui Becali e uriasa. Poporul pricepe ca oricat de mult ii va fi factura, la gaze, la curent, la apa etc., de-l va vota pe Becali presedinte, gata!, toate datoriile ii vor fi sterse. Din punct de vedere politic, cei 400.000 de euro platiti pe o factura Electrica fac cat o intreaga campanie electorala organizata de Dick Morris. Nu stiu daca cineva l-a sfatuit pe Becali sa procedeze astfel sau e doar instinctul sau machidonesc. Oricum, jos palaria! Capitalul politic acumulat e maxim, in defavoarea multor politicieni. Ca dovada, dupa anuntul lui Becali, apar in zona, sa rezolve pana de curent, cu cricul, si Mantale si Vanghelie. Chiar si Traian Basescu a vrut sa mearga sa linisteasca spiritele, dar, cica, s-a razgandit dupa ce si-a dat seama ca n-are prerogative. Aiurea, cu ce sa mai aburesti poporul, cand ti s-au trantit in fata 400.000 de euro? Cine ar putea sa-l contrazica pe Becali? Aratati-mi ce politician si-ar putea risca acum bruma de popularitate si sa spuna ca seful PNG n-a procedat corect, ca, de fapt, a incurajat furtul? Nici unul. Caci Becali asta a facut acolo, in Ferentari, in fata camerelor de filmat. A instigat o Romanie intreaga sa nu-si mai plateasca facturile. De ce sa mai plateasca, daca poate astepta cinci ani "marea gratiere" prezidentiala?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.