Multipla campioana nationala la 400 de metri garduri este curtata de prestigioasa universitate americana.

Eleva in clasa a XII-a la un liceu din Bacau, Andreea Patrasc a primit o bursa din partea Universitatii Harvard din Statele Unite, incepind cu anul 2007. Bineinteles cu o singura conditie: aceea de a promova examenul de bacalaureat. Desi realizeaza ca este o oferta mai mult decit tentanta, Andreea sta inca pe ginduri.

Atleta ezita sa faca pasul

„Nu stiu ce sa fac, sint inca nedumerita. Vreau sa plec, dar, in aceeasi masura, as vrea sa si ramin. Imi vine greu sa ma despart de cei de aici. Inca nu stiu care sint conditiile de acolo, de viata si altele. Recunosc, oferta este mai mult decit tentanta. Mi s-a indicat sa trimit raspunsul cit mai repede, asa ca pina la sfirsitul anului voi lua o decizie", a declarat Patrasc pentru cotidianul „Ziarul de Bacau". Daca va accepta oferta celor de la Harvard, atleta ar beneficia de cazare, masa si scolarizare gratuite.

Desi mindra de aprecierea de care se bucura eleva, antrenoarea Maria Hagima se teme ca plecarea Andreei in Statele Unite ar putea echivala cu sfirsitul carierei ei in sport. La 18 ani, Patrasc este considerata una dintre cele mai mari talente ale atletismului romanesc, ea fiind componenta a loturilor nationalei de tineret si cea de seniori ale Romaniei.

Are deja bursa olimpica

Mai mult, sportiva din Bacau beneficiaza de o bursa din partea forului olimpic. „Este optiunea Andreei daca vrea sa plece sau sa ramina, iar eu voi respecta decizia sa. Mi-e greu sa ma despart de ea si nu stiu in ce masura, daca va merge acolo, va mai face mare performanta. Sint constienta insa ca este mare lucru sa fii student la Harvard, si Andreea merita. Trebuie sa ma bucur pentru ea. Deocamdata, indiferent de ce hotarire va lua, ne vedem in continuare de antrenamente. Lucreaza foarte bine, si asta este mai mult decit imbucurator in ce priveste participarea la intrecerile Campionatului European, chiar daca acum este cu gindul departe", a afirmat pentru cotidianul bacauan antrenoarea atletei, Maria Hagima.

Daria Visanescu a devenit maestra FIDE la zece ani Gratie rezultatelor obtinute la Campionatele Europene de copii si juniori de la Herceg Novi, la numai zece ani, sahista romana Daria-Ioana Visanescu a primit titlul de maestra FIDE. Componenta a clubului Comexim R Lupeni si antrenata de Gheorghe Scurhan, Daria Visanescu devine cea mai tinara jucatoare de sah din Romania posesoare a unui titlu international.