Echipa nationala a castigat miercuri seara, la Cadiz, amicalul cu Spania, scor 1-0, in ultimul meci al acestui an. Ultima repetitie inainte de partida oficiala cu Olanda, din preliminariile lui Euro 2008, a fost una reusita, chiar daca Spania a alini
Echipa nationala a castigat miercuri seara, la Cadiz, amicalul cu Spania, scor 1-0, in ultimul meci al acestui an. Ultima repetitie inainte de partida oficiala cu Olanda, din preliminariile lui Euro 2008, a fost una reusita, chiar daca Spania a aliniat mai degraba o echipa experimentala, lipsita de multe dintre vedete. Ce-i drept, si de la romani a lipsit Mutu, insa "tricolorii" au aratat ca se pot bate cu orice adversar in Europa. Marica a marcat singurul gol al partidei, dupa o actiune personala, insa printre remarcati se pot adauga D. Coman, Chivu, Rat si Cocis
Victor Piturca a declarat ca victoria contra Spaniei este una foarte importanta pentru "tricolori", care au reusit sa atraga atentia asupra lor. "Era momentul sa mai castigam si noi contra unei echipe mari, asa cum a fost cu Cehia. A fost un test bun pentru mine si pentru echipa, important este ca am reusit un joc bun, mai ales in a doua repriza. Le-am spus baietilor ca este o victorie foarte importanta pentru ei, toata atentia va fi indreptata spre ei", a declarat Piturca. Selectionerul a mentionat ca partea a doua a meciului a fost foarte buna pentru "tricolori", din punct de vedere al circulatiei balonului si al organizarii. "Spania a dominat in prima repriza, in a doua am revenit, vazandu-se forta de joc a echipei noastre. Am jucat foarte ofensiv, dar am luat masuri la pauza, vazand anumite slabiciuni, i-am introdus pe Buga si Rosu, care au schimbat jocul total. Maldarasanu nu este inca recuperat total, nu este la parametrii optimi", a comentat selectionerul. Intrebat daca s-a simtit absenta lui Mutu, Piturca a raspuns: "Cu el poate am fi batut cu 2-0 sau, cine stie, poate am fi pierdut". Piturca a subliniat ca pana la meciul cu Olanda mai este timp, iar acum exista linistea necesara pentru a pregati aceasta partida. "Trebuie sa fim in forma atunci si sa avem sansa", a spus Piturca.
"Tricolorii" laudati de Aragones
Selectionerul spaniol Luis Aragones a recunoscut ca echipa sa nu a stiut sa reactioneze dupa golul primit in meciul cu Romania, despre care a afirmat ca a fost un "mare adversar", informeaza "Marca". "Am fost stapanii balonului in prima repriza si in primele zece minute din a doua parte, dar golul primit ne-a facut nervosi in toate sensurile", a spus Aragones. Acesta si-a exprimat regretul pentru ca ocaziile de gol nu au fost transformate, apreciind ca este normal ca "un mare adversar" ca Romania sa profite de acest lucru. Aragones considera ca este normal ca echipa sa fie fluierata atunci cand nu castiga. "Este pacat ca atunci cand joci bine si ai ocazii, nu le fructifici. Prima repriza a fost una din cele mai bune facute de Spania. Romania este o echipa buna, cu o conditie fizica buna, si se stia ca poate complica lucrurile", a spus Aragones. (MIG)
SPANIA - ROMANIA 0-1 (0-0)
A marcat: MARICA (59).
Stadion: "Ramon de Carranza", Cadiz; spectatori: 15.000.
SPANIA: Casillas - Angel Lopez (74 Sergio Ramos), Juanito, Javi Navarro, Antonio Lopez - Angulo, Xabi Alonso (46 M. Senna), Fabregas (46 Oubina), Silva - Morientes, David Villa. Antrenor: L. Aragones.
ROMANIA: D. Coman - P. Marin, Tamas (87 D. Goian), Chivu (87 Ghionea), Rat (89 St. Radu) - Maldarasanu (46 Rosu), Ov. Petre, Cocis - Marica, Cl. Niculescu (46 Buga), D. Niculae (74 Dica). Antrenor: V. Piturca. (foto)
Cartonase galbene: P. Marin (61), Dica (90+4) / Angel Lopez (72).
Au arbitrat: D. Messina - F. D'Agostini, M. Grilli (toti din Italia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.