Ministerul Educatiei si Cercetarii a stabilit pentru anul viitor reguli noi de ocupare a posturilor didactice din invatamantul preuniversitar. Desi anuntase la inceputul anului scolar ca examenul de titularizare ar putea fi decalat cu doua luni, adic
Ministerul Educatiei si Cercetarii a stabilit pentru anul viitor reguli noi de ocupare a posturilor didactice din invatamantul preuniversitar. Desi anuntase la inceputul anului scolar ca examenul de titularizare ar putea fi decalat cu doua luni, adica in luna mai, ministrul Mihail Hardau a decis pana la urma ca acesta va fi sustinut in data de 16 iulie 2007. O noutate inregistreaza concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate de educatoare/invatatori din unitatile de invatamant, clase sau grupe cu predare in limbile minoritatilor nationale.
O singura proba la scris
Candidatii vor sustine o singura proba scrisa, cu subiecte mixte, de limba si literatura romana si limba si literatura materna, in care urmeaza sa se faca predarea, in pondere egala, dupa programele specifice. Cei care obtin cel putin nota 5,00 (cinci) sunt repartizati numai pe posturi didactice vacante de educatoare/invatatori la unitati de invatamant, clase sau grupe cu predare in limbile minoritatilor nationale. Anul trecut s-au sustinut doua probe scrise: in prima zi, proba de limba si literatura romana, iar in a doua zi, cea de limba si literatura materna.
Posturile/catedrele ramase vacante si cele rezervate, dupa organizarea concursului national si repartizarea candidatilor admisi la acest concurs, se ocupa printr-un nou concurs, de suplinire, organizat de inspectoratele scolare in conditii identice, ca in cazul concursului national. Candidatii admisi la concursul national de ocupare a posturilor didactice si ramasi nerepartizati au prioritate la ocuparea posturilor didactice. Fata de anul trecut, pentru judetele pilot nominalizate in HG nr. 1942/2004 (Braila, Cluj, Dolj, Harghita, Iasi, Neamt, Satu-Mare, Sibiu), concursul consta numai in probe scrise. Astfel, candidatii nu vor mai sustine activitate didactica la clasa, evaluata prin calificativul admis-respins.
O alta modificare in cadrul metodologiilor consta in detalierea modalitatilor de organizare si desfasurare a concursului, care sunt publicate pe pagina de Internet a ministerului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.