Doamna Rodica Stanoiu, senator PSD, face valuri in prezent cu cererile sale adresate CNSAS, mergand pana la punerea acestei institutii - care este pe punctul sa o incrimineze ca fosta informatoare a Securitatii - sub controlul Parlamentului. De buna
Doamna Rodica Stanoiu, senator PSD, face valuri in prezent cu cererile sale adresate CNSAS, mergand pana la punerea acestei institutii - care este pe punctul sa o incrimineze ca fosta informatoare a Securitatii - sub controlul Parlamentului. De buna seama, senatoarea fosta ministru al Justitiei spera sa exercite, prin prietenii sai politici (presedinte al Senatului fiind domnul Nicoale Vacaroiu, fruntas PSD) presiuni, astfel incat sa se treaca peste expertizele a doi grafologi diferiti care au recunoscut scrisul dumneaei pe mai multe note informative. Intr-o scrisoare adresata presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, doamna Stanoiu reclama, intre altele, ca institutia CNSAS nu a respectat clauza de confidentialitate. Altfel spus, reclama ca i-a fost divulgata activitatea de informator. Concret, mai reclama ca membrii CNSAS si-au incalcat juramantul depus in fata Parlamentului prin modul "cinic si sfidator" in care au tratat clauza de confidentialitate.
Ar fi dorit doamna senator PSD sa ramana secret felul in care si-a turnat colegii de la Institutul de Cercetari Juridice, unde a lucrat pana in 1989? In plus, doamna senator afirma ca inainte de 1990 a avut un scris diferit, din pricina unei afectiuni a coloanei vertebrale si ca, in consecinta, identitatea scrisurilor constatata de experti e atacabila.
In timp ce membrii importanti ai CNSAS trateaza pretentiile senatoarei cu ironie, printre parlamentarii pesedisti se desemneaza un curent favorabil trecerii CNSAS sub control parlamentar; este ceea ce sustine, intre altii, senatorul PSD Doru Ioan Taracila, fost ministru de Interne. Momentul nu-i rau ales! In Parlament a intrat un proiect de lege initiat de guvern privind reorganizarea institutiei. E indoielnic, insa, ca propunerile domnului Taracila privind infiintarea unei comisii parlamentare speciale de control al CNSAS vor fi introduse in proiect. Independenta acestei importante institutii ar avea de suferit.
Notificarea doamnei Stanoiu este un demers impotriva institutiei CNSAS, caracteristic pozitiei PSD, ostile divulgarii informatorilor; dupa cum se stie, acest partid s-a pronuntat in repetate randuri fie pentru controlul, fie pentru desfiintarea CNSAS... Obiectivul fiind cam acelasi.
In plus, nu cunoastem vreun precedent legislativ, in sensul punerii CNSAS sub controlul unei comisii parlamentare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.