ZIUA are, incepand din 15 noiembrie, o noua formula grafica si editoriala. Informatiile sunt, de acum, mai bine structurate, grafica imbunatatita, iar paginile din interior ofera mai multa ilustratie. Una dintre cele mai semnificative schimbari la
ZIUA are, incepand din 15 noiembrie, o noua formula grafica si editoriala. Informatiile sunt, de acum, mai bine structurate, grafica imbunatatita, iar paginile din interior ofera mai multa ilustratie. Una dintre cele mai semnificative schimbari la nivel vizual este schimbarea logo-ului: "ZIUA" nu mai apare in chenar rosu, ci simplu, clasic. Culoarea titlului este si ea mai putin agresiva. Materialele sunt mai scurte, iar informatia cu mult mai concentrata. Ziarul va prezinta totodata mai multe materiale de investigatii, analize politice si reportaje. De asemenea, pagina de web a ZIUA (www.ziua.ro/net) se schimba, devenind cea mai moderna din peisajul publicatiilor romanesti. Echipa ZIUA va prezinta reactii ale principalelor institutii publice si ale clasei politice la noul format al ziarului.
Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii
Sunt convins ca va avea o evolutie frumoasa
Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii, considera ca ziaruul ZIUA a abordat o noua formula ce se incadreaza in conceptul actual in ceea ce priveste presa scrisa. "Apreciez noul format modern al ziarului si sunt convins ca va avea o evolutie frumoasa. Va felicit pentru ceea ce ati realizat si va doresc, ca si in continuare, sa tratati cu obiectivitate si respect toate subiectele din ziar, asa cum ati facut pana acum. Va urez mult succes", a declarat ministrul Flutur. (L.M.)
Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului
Sa facem impreuna viata mai buna
"Am asteptat cu interes relansarea cotidianului ZIUA. Chiar imi place, are, intr-adevar, un format deosebit. Va doresc cat mai multe subiecte interesante si, nu in ultimul rand, ca, impreuna cu Ministerul Economiei si Comertului, cu oamenii din acest minister, sa reusim sa facem viata mai buna pentru toti romanii. Va doresc mult succes si sa vindeti cat mai multe exemplare!"
Bogdan Ciuca, purtator de cuvant al PC
"ZIUA ramane un reper"
"ZIUA se prezinta, in fiecare zi, ca un cotidian obligatoriu pentru orice om politic. Relansarea acestui ziar mi se pare salutara, avand o formula mult mai atractiva, mai practica si mai accesibila. Noua forma de prezentare a informatiei este mult mai aerisita, ceea ce face intelegerea textului mult mai usoara. Sper sa va mentineti in continuare la fel de vigilenti. ZIUA ramane un reper in presa romaneasca". (V.D.)
Dan Motreanu, secretarul general al PNL
"Salut relansarea ZIUA!"
"Salut relansarea ZIUA si va astept cu interes subiectele. Eu cred ca, in presa din Romania, este nevoie de anchete serioase in toate domeniile, inclusiv in domeniul politic. Sper sa ramaneti la fel de critici ca pana acum. Criticile indreptatite ale presei vor facilita modelul omului politic modern, indreptat spre cetateni si nu spre propriile interese. Acest lucru depinde si de voi, ziaristii. Asteptam critici constructive, subiecte si anchete incitante". (R.G.)
Liviu Negoita, primarul Sectorului 3
Informatii precise
"Intr-o lume a presei, in care si timpul celor care fac ziarul, dar mai ales timpul celor care citesc un ziar este foarte limitat, informatiile - si mai ales cele pe care eu le-am vazut de-a lungul timpului in ziarul ZIUA - trebuie sa fie precise, documentate, vii - ca informatie - si la obiect. In momentul in care titlul unei informatii, cat si continutul materialului de presa este destul de stufos si de diluat la un moment dat, interesul cititorului poate sa scada. Sunt foarte multi cititori care isi iau informatia, in primul rand, din titlul articolului respectiv. Daca titlul este plat, nu este incisiv, nu te invita sa lecturezi si continutul informatiei. De aceea, eu cred ca ziarul dumneavoastra ar trebui sa tinteasca in aceasta directie".
Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice
Imi doresc un spatiu mai amplu pentru subiecte economice
"Sper ca noul format al ziarului sa contribuie atat la imbunatatirea calitatii editoriale de pe piata media romaneasca, cat si la alocarea de resurse pentru sprijinirea interesului public al romanilor, prin articole bine documentate. Imi doresc pentru subiectele economice un spatiu mai amplu si mai central, astfel incat absorbtia fondurilor europene, subiectul cel mai important in urmatorii ani din punctul de vedere al Ministerului Finantelor Publice, sa beneficieze de o atentie sporita din partea redactorilor ziarului Ziua. Din aceasta perspectiva, atat eu, ca si ministru al Finantelor Publice, cat si ZIUA, ca una dintre cele mai importante voci de pe piata media romaneasca, trebuie sa punem umarul la sporirea bunastarii fiecarui roman!
Marius Popovici, vicepresedintele CJ Timis
"Un mare pas inainte"
"Imi place foarte mult acest format nou si modern, e un mare pas inainte. Imi place si pentru ca ZIUA dovedeste inca o data, daca mai era nevoie, ca ramane o publicatie serioasa, de investigatie si abordare politica, fara a cadea in pacatul tabloidizarii, dupa cum s-a intamplat cu multe publicatii din Romania. Mi se pare foarte reusit. Ca o dorinta, sau puteti sa o luati ca pe o gluma, mi-as dori si o rubrica permanenta PNTCD la pagina de politica interna si sper sa o meritam intr-o buna zi".
Marian Baragau, vicepresedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou
Ramaneti mereu la fel de obiectivi
"Acum ZIUA arata ca o zi de toamna, adica frumoasa; si pe care ne-o dorim tot mai des. Succes pentru noul format si ramaneti mereu la fel de obiectivi!", ne-a declarat Marian Baragau, vicepresedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou. (C.P.)
Iulian Serban, directorul Casei de Asigurari de Sanatate Iasi
Mesajul vizual e foarte important
"Acest nou format da o individualitate aparte a ziarului ZIUA de Iasi in peisajul cotidianelor din judet. Forma conteaza mai putin, foarte important este mesajul vizual. Formatul nou al ziarului ZIUA de Iasi va influenta in bine, datorita faptului ca are foarte multe imagini. Observ si o impartire mai buna a textelor in pagina. Iarasi un lucru bun este faptul ca marea majoritate a textelor au trimitere din prima pagina, cu continuitate in paginile din interiorul ziarului", a declarat dr. Iulian Serban, directorul Casei de Asigurari de Sanatate din judetul Iasi.
Cristi Godinac, presedintele Uniunii Sindicale MediaSind
Format folosit de majoritatea ziarelor din UE
Cristi Godinac, presedintele Uniunii Sindicale MediaSind i-a felicitat ieri pe toti jurnalistii de la ZIUA, pentru profesionalismul de care au dat dovada in cele 3782 de aparitii de la infiintarea ziarului. "Noul format este acum unul modern, folosit de majoritatea publicatiilor din UE si nu numai, insa cel mai important lucru ramane continutul. Chiar daca de-a lungul celor 13 ani de existenta au mai fost si greseli, echipa redactionala de la ZIUA a fost intotdeauna un veritabil "caine de paza" al democratiei. Ziarului ZIUA ii doresc viata lunga si sa se mentina cat mai mult in topul celor mai bune cotidiane", a spus Godinac. (C.P.)
Titus Corlatean, vicepresedinte PSD
"Este foarte bine ca ZIUA mentine un standard"
"Salut ideea relansarii ZIUA, care s-a impus pe un anumit segment de piata, in perioada in care foarte multe publicatii se orienteaza spre tabloidizare din ratiuni comerciale. Este foarte bine ca ZIUA mentine un standard pe teme de analiza politica, de dezvaluri, de anchete. Ii doresc succes in noul format si o sa-l citesc in continuare, cu acelasi interes, in fiecare zi."
Florian Gheorghe, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport
Va felicit, e structurat foarte frumos
"Tin sa va felicit, pentru ca schimbarea a transformat ZIUA intr-un ziar foarte aerisit, structurat foarte frumos. Poate ca ar fi bine sa aiba mai multe pagini color, dar si in conditiile actuale, remarc, ca si cititor, ca are o nota lejera. Te duci cu ochii din titluri dupa ce te atrage si vrei sa citesti, mai ales ca aveti o traditie in anchete, politica si sport. Evident, ar fi bine ca sportul sa aiba parte de un spatiu mai amplu si vorbesc aici mai ales de celelalte sporturi, nu de fotbal. Oricum, paginile de sport din ZIUA sunt mai mereu incisive si pline informatii, ceea ce nu poate decat sa ma bucure."
Emil Boc, primarul Clujului, presedinte PD
O formula moderna, europeana
"Am remarcat schimbarea de imagine a cotidianului ZIUA. Consider ca noua formula adoptata este una moderna, europeana, care pastreaza echilibrul intre interesul cititorului si informatia de interes public. Este un format ce tine pasul cu tendintele de design ale presei europene", a declarat presedintele PD, Emil Boc, pentru ZIUA de Cluj.
Ioan Dobrescu, secretar general al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman
Are un aer occidental
"Este unul dintre ziarele valoroase de pe piata romaneasca, cu traditie, pe care, trebuie sa recunosc, il citesc zilnic. Are un colectiv redactional de exceptie si este foarte bine structurat. Iar schimbarea la fata nu poate fi decat benefica pentru cititori, mai ales ca are un aer occidental, cu multe informatii, anchete, politica, social-economic si nu in ultimul rand sport. De altfel, sunt convins ca in noul format, sportul va fi in continuare un capitol foarte cautat si citit, mai ales ca dintre cotidianele extrasportive din tara, ZIUA se numara printre cele mai penetrante si obiective, fiind mereu alaturi de performeri."
www.ziua.ro, cel mai modern site
Noul site al cotidianului ZIUA - www.ziua.ro - isi propune sa fie locul unde veti gasi dosarele, mai mult sau mai putin secrete, care pot schimba Romania.
Ziarul nostru, care militeaza pentru publicarea pe Internet a tuturor dosarelor Securitatii, nu putea sa rateze o astfel de ocazie, tocmai pentru ca nu vrem sa judece altii in locul cititorilor nostri.
In plus, in editia de ora 16,00, redactorii ZIUA comenteaza la cald subiectele zilei. ZIUA ONLINE si-a deschis paginile acelor cititori care au ceva de spus: sectiunea "Pagini tematice: Bloguri" isi astepta colaboratorii.
De asemenea, daca doriti sa dati rapid un anunt gratuit de mica publicitate, site-ul nostru va sta la dispozitie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.