Intr-un top al tarilor care fac cel mai mult pentru a se proteja impotriva schimbarii climatice, podiumul e ocupat de Suedia, urmata de Marea Britanie si de Danemarca. Romania ocupa locul al 13-lea in clasamentul alcatuit de ONG-ul de mediu Germanwat
Intr-un top al tarilor care fac cel mai mult pentru a se proteja impotriva schimbarii climatice, podiumul e ocupat de Suedia, urmata de Marea Britanie si de Danemarca. Romania ocupa locul al 13-lea in clasamentul alcatuit de ONG-ul de mediu Germanwatch, luind-o inaintea Poloniei, Cehiei sau a Bulgariei. Studiul a monitorizat 56 de tari ale caror emisii de dioxid de carbon reprezinta 90% din suma globala. SUA se plaseaza printre codasi, doar China, Malaiezia si Arabia Saudita ducind-o mai rau decit americanii. In ceea ce priveste campioana, un sfert din energia consumata de suedezi provine din surse regenerabile, de patru ori mai multa decit media din UE, iar 25% dintre autobuzele din Stockholm folosesc etanol sau biobenzina. Christoph Bals, unul dintre liderii Germanwatch, a afirmat ca politica de mediu are un impact major in ceea ce priveste ierarhizarea tarilor, SUA putind inainta cu 30 de pozitii in clasament daca ar executa manevre in acest domeniu similare cu cele englezesti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.