Patronul lui FC Arges, Cornel Penescu, sustine ca oficialii clujeni l-au inselat pe actualul manager general al pitestenilor.

Decizia Comisiei pentru Statutul Jucatorului de a-l obliga pe Dorinel Munteanu sa plateasca 200.000 de euro clubului CFR Cluj, dupa ce a parasit echipa pentru FC Arges, a stirnit reactii acide atit din partea antrenorului, cit si a conducatorilor pitesteni. Fostul international si-a manifestat intentia de a face recurs la decizia Comisiei, iar ieri a apelat la sprijinul Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN). Presedintele sindicatului jucatorilor, Dumitru Costin, i-a promis ca va trimite doi avocati pentru a-i acorda asistenta si ca va prelua cazul.

El a insistat pentru clauza

Inversunarea lui Munteanu vine si din faptul ca, potrivit propriilor declaratii, el a cerut introducerea clauzei de reziliere. „Dinsii nu aveau habar de fotbal. Ca sa le demonstrez ca sint caracter deosebit, eu am fost cel care a insistat sa fie introdusa in contract acea clauza de reziliere", sustine managerul general al pitestenilor, care a reactionat dur si imediat dupa aflarea sentintei: „Nu ma asteptam la atita mizerie, dar, prin aceasta decizie a comisiei respective, mi-am dat seama cita murdarie exista in fotbalul romanesc, iar cei puternici decid toate sentintele. Vreau sa le multumesc domnilor Paszkany si Muresan (n.r. - patronul si respectiv presedintele CFR Cluj) pentru reclama pe care le-am facut-o, din momentul in care am preluat pe CFR. Mai mult decit atit, domniile lor au demonstrat ca sint adevarati oameni de fotbal".

„N-avea carte de munca la Cluj"

Chiar daca fostul international avea clauza de reziliere a contractului cu gruparea ardeleana - care n-a fost respectata -, patronul lui FC Arges, Cornel Penescu, considera ca Munteanu a fost inselat de conducerea clujenilor. „Dorinel Munteanu a fost pacalit de CFR Cluj. El nu avea carte de munca acolo, l-au pacalit, acel contract nu este valabil. El a fost platit pe conventie civila, iar un antrenor nu poate fi angajat pe conventie civila. Ei pacaleau si statul, pentru ca la antrenori platesti la stat 60%, or, ei pe conventie civila plateau doar 10%. Pacaleau statul cu 50%", sustine Cornel Penescu. In afara de cei 200.000 de euro pe care Dorinel Munteanu va trebui sa ii achite lui CFR Cluj, antrenorul ar mai trebui sa returneze si jumatate din drepturile salariale pe care le-a incasat pina in momentul in care a parasit clubul, iar, in cazul in care se va legitima ca jucator la un alt club, va ispasi zece etape de suspendare. Potrivit regulamentelor, un antrenor nu este obligat sa aiba carte de munca, ci doar contract inregistrat la LPF.

Amenda si pentru Dan Petrescu

Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a fost sanctionat de Comisia de Disciplina cu avertisment si 2.000 de lei amenda, deoarece a fost trimis in tribuna pentru proteste de catre arbitrul meciului cu Otelul Galati, din optimile Cupei Romaniei Timisoreana. Astazi, colegul sau de generatie, Dorinel Munteanu, ar putea fi sanctionat din nou de Comisia de Disciplina, de data asta in calitatea sa de jucator al CFR Cluj, pentru parasirea cantonamentului in momentul in care a decis sa semneze un contract de manager cu FC Arges.