Sorin Iliesiu - vicepresedinte al Aliantei Civice, membru al GDS si al Societatii Timisoara - solicita tuturor "celor care fac parte din elita potential benefica a unei lumi in deriva" semnatura si sprijinul fata de Apelul pentru condamnarea internat
Sorin Iliesiu - vicepresedinte al Aliantei Civice, membru al GDS si al Societatii Timisoara - solicita tuturor "celor care fac parte din elita potential benefica a unei lumi in deriva" semnatura si sprijinul fata de Apelul pentru condamnarea internationala a criminalitatii si nelegitimitatii comunismului. Apelul si lista semnatarilor sunt publicate pe web-site-ul www.libertates.com al miscarii internationale "Comitatus pro Libertatibus"/"Freedom Committees", al carei presedinte este Vladimir Bukovsky. Pe lista actualizata, difuzata ieri de Iliesiu, se regasesc deja semnaturile a 134 de personalitati din tara si strainatate. Printre cei care si-au exprimat adeziunea se numara disidentii romani Doina Cornea si Radu Filipescu, Peter Gross (profesor, The University of Tennessee, SUA), Otto R. Hoffmann (scriitor, Franta), Eduard Kuznetsov, (scriitor, fost detinut politic, Israel), Alexander Litvinenko, (fost locotenent-colonel KGB, fost detinut politic, scriitor, Marea Britanie), Luis Ribeiro (istoric, Portugalia), Dusan Petrovici (poet, Dusseldorf, Germania). Amintim ca semnatarii Apelului solicita Organizatiei Natiunilor Unite, Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei si Congresului SUA, "sa condamne ferm, cat mai curand posibil, crimele si nelegitimitatea comunismului si sa ia deciziile care se impun pentru ca asemenea crime sa nu mai fie posibile nicaieri si niciodata". Ei propun reprezentantilor societatii civile din fostele tari comuniste sa solicite autoritatilor nationale si internationale condamnarea ferma a crimelor comunismului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.