Presedintele ii cearta pe revoltatii din Ferentari, printre care este si un fin al sau, Becali ii miluieste, iar Consiliul Local isi ia angajamente.

Presedintele Traian Basescu si-a exprimat ieri parerea ca statul trebuie sa se ingrijeasca de cetatenii sai, dar a precizat ca acestia au obligatia sa-si achite facturile integral. Referirea a venit in contextul izbucnirii, marti seara, a unei revolte violente pe Strazile Popa Stefan si Zabrauti - cartierul Ferentari. „Imi mentin parerea ca nu oricine poate locui in Bucuresti", a spus Basescu. El a reamintit ca a mai facut aceste afirmatii la o precedenta revolta, care s-a petrecut in aceeasi zona, pe cind era primar general al Capitalei. Atunci oamenii erau suparati pentru ca li s-a oprit apa. Basescu declara ca la sat se poate trai decent si cu bani mai putini.

Printre locuitorii din Ferentari care au protestat marti seara se afla si un fin al presedintelui tarii. Periodic, prima doamna viziteaza familia finului ajutind-o cu alimente.

Inca doua saptamini de chin

Consiliul Local al sectorului 5, intrunit ieri, a hotarit sa aloce 125.000 de euro pentru bransarea la reteaua de curent electric, in maximum doua saptamini, a celor cinci blocuri din cartierul Ferentari - a anuntat prefectul Bucurestiului, Mioara Mantale.

Prefectul a precizat ca, pe durata celor doua saptamini, locatarii racordati ilegal nu vor avea curent electric. Mantale a mai spus ca accepta „sponsorizarea" in valoare de 12 miliarde de lei din partea lui Gigi Becali, reprezentind factura totala a locatarilor debransati. Patronul clubului Steaua le promisese rasculatilor din Ferentari ca va plati integral factura restanta, dar numai pentru luna aceasta.

Revolta pentru lumina

Fara lumina, in frig si mizerie, 2.000 de persoane traiesc in acea zona din Ferentari. Conducerea Electrica a deconectat de la reteaua de energie cablurile bransate ilegal, dupa ce a constatat ca pana de curent de luni seara, din Ferentari, a fost provocata de suprasarcina generata de instalatiile clandestine.

Locuitorii Strazilor Zabrauti si Popa Stefan au iesit atunci in strada, au blocat circulatia si au cerut interventia autoritatilor. Manifestantii au aruncat cu pietre si alte obiecte contondente in scutieri, au incendiat anvelope si si-au scandat revendicarile, obligindu-i pe jandarmi sa foloseasca tunurile de apa, pentru a stinge incendiile declansate, dar si pentru a-i imprastia pe turbulenti.

Peste 50 de gunoieri au curatat ieri-dimineata strazile din Ferentari care purtau urmele „razboiului" din ziua precedenta.