Ibericii trec printr-un moment delicat, Aragones fiind obligat sa restructureze lotul si jocul spaniolilor.

Celor peste un milion de romani care muncesc in Spania li se vor adauga in aceasta seara cel putin unsprezece: nationala aliniata de Piturca pentru amicalul cu ibericii. Truda lor de aproape doua ore incheie un an plin de contradictii pentru tricolori si pregateste un altul decisiv pentru calificarea la Euro 2008. Lotul convocat de selectioner se afla de luni la Cadiz si este lipsit de aportul lui Mutu, invoit pentru ca duminica seara si-a botezat fetita la Florenta. Situatia atacantului roman este destul de bizara, deoarece el a putut sa joace pentru echipa de club cu o zi inainte de eveniment, dar nu a fost acceptat de Piturca pentru o partida care se disputa la trei zile dupa botez!

Tricolorii sint obositi

Ieri-dimineata Piturca a condus un antrenament la care au participat toti cei 20 de jucatori convocati, sedinta de pregatire desfasurindu-se fara evenimente deosebite. Majoritatea jucatorilor s-au plins de oboseala, dar probleme reale exista in cazurile Goian si Niculescu. Primul acuza dureri de spate, iar dinamovistul la genunchi, dar ambii s-au miscat normal ieri si vor fi apti suta la suta la ora jocului. Antrenamentul s-a desfasurat la 25 de grade Celsius, astazi preconizindu-se ca la ora 23.00 sa se inregistreze 16-17 grade.

Spaniolii au probleme mai mari decit noi

Amicalul de la Cadiz gaseste nationala Spaniei in deruta. Dupa un campionat mondial neconvingator, trupa lui Aragones se afla pe locul 5 in grupa F preliminara pentru CE din Austria si Elvetia, cu trei puncte dupa trei partide. Cotidianul spaniol „Sport" il acuza pe selectioner de faptul ca a gestionat prost schimbul de generatii care se impunea dupa turneul final din Germania, imputindu-i si lipsa de inspiratie in ceea ce il priveste pe Raul. „Raul este in crestere de forma, dar Luis nu il vrea la lot si este pe nisipuri miscatoare", spune „Sport". In urma accidentarii lui Iniesta, Barcelona nu are nici un fotbalist la lot, cei mai multi jucatori provenind de la Valencia.

Piti s-a facut de ris

Mentinind acelasi regim aberant in relatiile cu presa, Victor Piturca a fost ironizat usturator de ziarul madrilen „As". Spaniolii se mira de faptul ca antrenamentele echipei noastre au fost efectuate aproape in totalitate cu lacate la portile stadionului: „Mergind pe linia secretomaniei excesive (ce s-ar fi intimplat daca era un meci oficial?) la antrenamentul de marti al nationalei Romaniei, ca un dar generos, a fost permis accesul timp de 15 minute".

Meciul se joaca in scopuri caritabile

Partida amicala de miine noapte se va juca in beneficiul Asociatiei Fotbalistilor Spanioli (AFE), incasarile urmind sa fie donate acesteia. Presa iberica spune ca AFE a solicitat federatiei spaniole cinci milioane de euro, reprezentind beneficiile rezultate in urma altor trei partide amicale avind ca scop ajutorarea AFE. Pe de alta parte, primaria din Cadiz a platit 36.000 de euro pentru ca nationala Spaniei sa joace pe malul Atlanticului amicalul contra Romaniei, considerindu-se ca meciul este o buna oportunitate de promovare a imaginii orasului. Pina ieri-seara se vindusera aproape toate biletele, estimindu-se ca la partida vor asista circa 500 de spectatori romani.

Olanda joaca derby-ul amicalelor

Ziua de astazi este una plina pentru nationalele din Europa. Liderul grupei noastre preliminare, Olanda, joaca acasa cel mai tare meci al amicalelor, contra Angliei. Bulgarii au reusit si ei sa programeze un meci de pregatire interesant, in deplasare, contra Slovaciei. Out-sider-ul grupei noastre, Luxemburg, va juca un meci de pregatire impotriva Togo, participanta la ultima editie a campionatelor mondiale.

Totul sau nimic pentru Rusia Astazi sint programate sapte partide in preliminariile lui Euro 2008. In grupa A, Finlanda intilneste Armenia, Belgia joaca cu Polonia, iar Portugalia are o misiune destul de lejera cu Kazahstan. In grupa D se joaca Irlanda - San Marino si Cipru - Germania, iar grupa E programeaza derby-ul Israel - Croatia, plus Macedonia - Rusia, un meci de totul sau nimic, in care cine pierde este scoasa din lupta pentru calificare.

Tineretul nu face daruri grecilor Echipa nationala U 21 a Romaniei va juca astazi, de la ora 17.00, un meci amical impotriva selectionatei similare a Greciei. Partida va avea loc la Mogosoaia, selectionerul Emil Sandoi convocind foarte multi jucatori noi fata de echipa care a fost umilita acum doua luni in Germania, in preliminariile europenelor din Olanda. In lot se afla si doi „stranieri": Hristu Chiacu (Wisla Cracovia) si Daniel Cigan (Sopron).