Liderul UDMR, Marko Bela, este suparat ca mesajul celei de-a doua sedinte comune de guvern romano-ungare s-ar putea pierde din cauza inmultirii discursurilor nationaliste. El s-a referit la motiunea de cenzura anuntata de PSD, care, desi programata a
Liderul UDMR, Marko Bela, este suparat ca mesajul celei de-a doua sedinte comune de guvern romano-ungare s-ar putea pierde din cauza inmultirii discursurilor nationaliste. El s-a referit la motiunea de cenzura anuntata de PSD, care, desi programata abia dupa terminarea dezbaterilor pe marginea bugetului, a fost anuntata in conditiile in care miine va avea loc a doua sedinta comuna a guvernelor Romaniei si Ungariei.

Pe ordinea de zi a sedintei sint subiecte precum finantarea unor institutii de invatamint si cultura ale minoritatilor maghiare, respectiv romanesti, restaurarea unor monumente istorice si de cultura din cele doua tari sau elaborarea unui manual de istorie comuna de catre Academia Romana si cea Ungara.

Alte doua puncte importante pe ordinea de zi sint jonctiunea autostrazilor din cele doua tari si stabilirea unor noi conditii de trecere a frontierei dupa intrarea noastra in UE, respectiv realizarea unui singur punct de trecere comun, iar tranzitul sa se faca doar pe baza buletinului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.