Fostul ministru PSD al Justitiei Rodica Stanoiu se simte nedreptatita de CNSAS si i-a trimis o scrisoare presedintelui Senatului Nicoale Vacaroiu in care ii cere "sa puna capat definitiv si deplin abuzurilor" la care pretinde ca este supusa. In re
Fostul ministru PSD al Justitiei Rodica Stanoiu se simte nedreptatita de CNSAS si i-a trimis o scrisoare presedintelui Senatului Nicoale Vacaroiu in care ii cere "sa puna capat definitiv si deplin abuzurilor" la care pretinde ca este supusa. In replica, membrul CNSAS Mircea Dinescu sustine ca Stanoiu nu a fost nedreptatita de Colegiu, ci, dimpotriva, a fost tratata preferential. Mai mult, Dinescu ironizeaza ideea fostei pesediste de a se plange lui Vacaroiu, spunand ca asteapta "cu emotie" judecata acestuia.
Stanoiu reclama, in scrisoarea fluviu pe care i-a trimis-o sefului sau ierarhic, faptul ca CNSAS nu a respectat clauza de confidentialitate impusa de client, adica de ea, dar si faptul ca membrii institutiei si-ar fi incalcat juramantul depus in fata Parlamentului. Stanoiu se mai plange si de faptul ca i-a fost refuzata consultarea raportului de expertiza grafologica, institutia motivand ca este un document intern, deci confidential. CNSAS a solicitat expertiza a doi grafologi pentru a arata daca scrisul care apare in notele informative atribuite Rodicai Stanoiu (cu numele de cod Sanda), dar pe care aceasta nu si le asuma. Ambele expertize grafologice au aratat ca scrisul este intr-adevar al fostei pesediste. "Daca notele informative mi-au fost puse la dispozitie, consultarea raportului de expertiza mi-a fost refuzata" , i se plange senatorul lui Vacaroiu. Rodica Stanoiu a acuzat astfel CNSAS ca i-a interzis accesul la o proba, pe care nu s-a sfiit sa o aduca insa la cunostinta presei, chiar daca ea insistase in timpul audierii asupra obligatiei de confidentialitate. In context, Stanoiu a acuzat CNSAS ca incalca juramantul depus in fata Parlamentului, prin modul "cinic si sfidator" in care a nesocotit clauza de confidentialitate. "In calitate de senator al Romaniei, va solicit sa actionati astfel incat sa puneti capat deplin si definitiv unor asemenea abuzuri", incheie Rodica Stanoiu epistola.
Senatorul Rodica Stanoiu nu are dosar de retea la CNSAS, ci doar de urmarit, iar notele informative care i se atribuie au aparut din dosare conexe. Surse din CNSAS ne-au declarat recent ca in notele informative care i se atribuie, Rodica Stanoiu si-a turnat colegii de la Institutul de Cercetari Juridice, unde a lucrat inainte de 1989. Fostul ministru al Justitiei din guvernarea PSD nu si-a asumat niciodata notele informative, sustinand chiar ca dosarul i-a fost plastografiat dupa un scris pe care l-a avut dupa 1990. Stanoiu a explicat ca, inainte de 1990, a avut alt scris, din cauza unei boli la coloana vertebrala si de aici ar rezulta falsul. Stanoiu nu s-a recunoscut nici in stilul "mahalagesc" din notele care i se atribuie si a luat acesta impresie personala asupra notelor informative ca pe un argument in favoarea sa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.