Majoritatea filialelor din sudul tarii s-au declarat, ieri seara, solidare cu actuala conducere a PNL. Dupa o sedinta maraton de cinci ore la care au participat liderii filialelor liberale din Muntenia, Dobrogea si Oltenia, presedintele PNL Calin
Majoritatea filialelor din sudul tarii s-au declarat, ieri seara, solidare cu actuala conducere a PNL. Dupa o sedinta maraton de cinci ore la care au participat liderii filialelor liberale din Muntenia, Dobrogea si Oltenia, presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a reusit sa convinga organizatiile ca unitatea partidului este mai importanta decat platforma lui Stolojan. "Acest lucru s-a vazut din declaratia politica de sustinere a presedintelui PNL care a fost votata cu 40 de voturi <<pentru>> si doua abtineri", a spus Tariceanu. Potrivit unor surse, cei doi care s-au abtinut au fost Horatiu Buzatu de la Dolj si Petre Ungureanu, deputat de Valcea. La sfarsitul acestei saptamani va avea loc intalnirea cu filialele din Transilvania, insa finalul este previzibil intrucat din aceasta zona au existat foarte putini sustinatori pentru platforma Stolojan.
Conducerea PNL s-a intalnit ieri cu sefii filialelor PNL din Muntenia, pentru consultari privind reintoarcerea lui Theodor Stolojan in partid si oportunitatea convocarii unui congres extraordinar. Spre deosebire de intalnirea cu filialele din Moldova, care au sustinut revenirea lui Stolojan in PNL, discutiile cu sefii din Muntenia au fost maleabile, consilierul Cotrocenilor neavand multi sustinatori printre acestia. Putinii liberali pro-Platforma au dat o serie de declaratii inaintea intalnirii. Deputatul liberal de Valcea Petre Ungureanu a sustinut ieri ca "la cata minte" au liderii din conducerea PNL, se asteapta ca toti sustinatorii Platformei Stolojan-Stoica sa fie exclusi din cadrul partidului. Intrebat daca se asteapta sa fie debarcat din partid, Ungureanu a raspuns senin: "La cata minte au (liderii PNL n.r.), ma astept s-o faca si pe asta". El a insistat ca nu va pregeta sa-i explice verde in fata premierului ca, in continuare, va sustine Platforma lansata de grupul Stolojan-Stoica. "Sunt pentru adeziunea la Platforma lui Stolojan. Azi nu vin decat sa-i repet premierului ca accept sa fiu sacrificat", a spus ironic Ungureanu. Un alt sustinator al "platformistilor", deputatul de Dolj Horatiu Buzatu, si-a reafirmat sustinerea pentru Stolojan dar si-a manifestat increderea ca nu va fi exclus din PNL. "Sustin revenirea lui Stolojan in partid; mai mult sunt unul dintre semnatarii platformei. Nu ma astept sa fiu exclus pentru ca demersurile mele vin in favoarea PNL. Ne dorim rezolvarea problemelor PNL in interiorul partidului", a spus Buzatu. Si liderul din Dambovita, Florin Popescu, a militat pentru revenirea in partid a fostului presedinte. "Pozitia mea ca presedinte al PNL Dambovita nu poate fi decat una data de mandatul colegilor mei liberali din judet si anume reintoarcerea lui Theodor Stolojan in partid. Sper ca majoritatea liberalilor sa imbratiseze aceasta idee pentru ca avem nevoie de un partid liberal puternic pentru a duce la bun sfarsit programul de guvernare", a declarat Florin Popescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.