Dr. Ovidiu Branzan (foto), fost ministru (PSD) al Sanatatii: "Sistemul este sublim, dar lipseste cu desavarsire. Se platesc acum milioane de euro la societatile de asigurare, dar nici un leu nu se intoarce la pacientul care ar trebui sa fie despagubi
Dr. Ovidiu Branzan (foto), fost ministru (PSD) al Sanatatii: "Sistemul este sublim, dar lipseste cu desavarsire. Se platesc acum milioane de euro la societatile de asigurare, dar nici un leu nu se intoarce la pacientul care ar trebui sa fie despagubit civil. Majoritatea statelor UE au introdus un sistem de dezdaunare fara a culpabiliza penal medicul, asa cum se intampla in Romania, fapt ce simplifica, in spatiul european, procedurile de acordare a despagubirilor civile". Purtatorul de cuvant al ministrului Eugen Nicolaescu, Oana Grigore, ne-a precizat ca aplicarea legilor reformei in materie de malpraxis medical "se afla in faza de elaborare a regulamentelor anexa". Grigore a subliniat faptul ca "in 2007 vom auzi de multe cazuri de pacienti despagubiti de societatile de asigurari, fiindca situatiile de malpraxis vor fi constatate de o comisie mixta, si nu doar de reprezentantii Colegiului medicilor, care pana acum erau obligati sa-si judece singuri colegii".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.