Presedintele CFMR, Dan Peretianu, a dezvaluit un alt substrat al acestei afaceri facand trimitere la o interpretare din 1998
"In 1998, fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, avocatul Gherhinescu, impreuna cu cativ
Presedintele CFMR, Dan Peretianu, a dezvaluit un alt substrat al acestei afaceri facand trimitere la o interpretare din 1998
"In 1998, fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, avocatul Gherhinescu, impreuna cu cativa colaboratori, a interpretat in sensul interesului lor personal posibilitatea de a-i obliga pe medici sa se asigure de raspundere civila profesionala", acuza Dan Peretianu, presedintele CFMR. "Au prospectat piata asigurarilor si s-au oprit la societatea Generali. Cu aceasta din urma au parafat un document de pe urma careia presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a acreditat-o ca unica societate de asigurari pentru raspundere civila medicala.
Replica corpului medical a fost prompta, scotandu-se in evidenta abuzurile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, printre care si acela de a obliga medicii sa plateasca polite de asigurare, ca in cazul soferilor asigurati prin RCAuto, desi in Europa o astfel de raspundere civila cade in sarcina furnizorului de servicii medicale (spital/ cabinet). Absolut toti guvernantii - din CDR, PSD si Alianta DA - ignora faptul ca medicul nu poate fi considerat prestator de servicii, el fiind doar un angajat al unui spital sau cabinet. Nu poate fi asimilat nici omului de la volan, platitor de rovineta", sustine dr. Peretianu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.