Tragerea la sorti a stabilit ca Dinamo si HCM Constanta se vor infrunta in optimile de finala ale competitiei.

„Am vrea sa jucam cu HCM Constanta, in optimi. Cred ca avem echipa mai buna decit a lor", spunea, dupa meciul cu Sporting Lisabona, directorul tehnic al dinamovistilor, Lascar Pana. Dorinta i-a fost ascultata, iar sortii le-au harazit ieri „ciinilor", in optimile Cupei Cupelor la handbal masculin, pe rivalii din Constanta. Prima mansa, programata pe 6 decembrie, se va juca pe litoral, returul avind loc o saptamina mai tirziu, la Buzau sau Bucuresti. „Erau adversare foarte puternice cu care puteam nimeri. Este adevarat ca nici un meci nu seamana cu altul, dar Constanta nu mai are echipa din trecut. A fost o tragere la sorti favorabila si cred ca avem sanse sa ne calificam mai departe", a spus ieri Pana. La rindul lor, constantenii s-au aratat extrem de multumiti de adversarul harazit de sorti. „E bine ca am cazut cu o echipa cunoscuta. Este un lucru bun pentru noi, deoarece va fi o echipa romaneasca in sferturile de finala ale unei cupe europene. Nu cred ca in aceasta faza este una dintre echipe favorita, pentru ca sint de valoare egala", a declarat antrenorul constantenilor, Lucian Risnita. Cele doua formatii s-au intilnit anul acesta in etapa a 7-a a turului Ligii Nationale, echipa din Stefan cel Mare impunindu-se pe teren propriu cu 27-26.

Ultima data cind doua echipe romanesti au jucat impreuna in cupele europene a fost in sezonul trecut, cind in Challenge Cup, la feminin, Rulmentul Brasov a invins, in finala competitiei, formatia Tomis Constanta.

In optimile Challenge Cup, echipa antrenata de Aihan Omer, UCM Resita, va infrunta formatia croata RK Osijek Elektromodul, primul meci fiind programat pe 2/3 decembrie, la Drobeta-Turnu Severin.