Robert S. Muller III, directorul Biroului Federal pentru Investigatii s-a intalnit ieri, la Bucuresti cu mai multi oficiali romani
Ofiteri SRI si FBI vor fi implicati in operatiuni comune, in special in domeniul prevenirii si combaterii teroris
Robert S. Muller III, directorul Biroului Federal pentru Investigatii s-a intalnit ieri, la Bucuresti cu mai multi oficiali romani
Ofiteri SRI si FBI vor fi implicati in operatiuni comune, in special in domeniul prevenirii si combaterii terorismului, iar cooperarea va continua si prin schimbul reciproc de informatii. Seful SRI, George Maior, si directorul FBI, Robert S. Mueller III, au discutat ieri, la sediul Serviciului Roman de Informatii, despre cooperarea dintre cele doua organizatii.
"Una dintre temele intrevederii a fost continuarea si diversificarea modalitatilor de cooperare intre cele doua institutii, precum si prezentarea de catre directorul SRI, George-Cristian Maior, a eforturilor Serviciului Roman de Informatii de transformare, flexibilizare, modernizare si adaptare la provocarile actuale", se precizeaza intr-un comunicat al SRI.
Peste 130 de politisti romani au fost instruiti in academii ale FBI, incepand din 1996, in domeniul combaterii crimei organizate si terorismului, costurile fiind suportate de Guvernul SUA. Seful Directiei Management Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), Laurentiu Mircea Sabu, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa ocazionate de vizita in Romania a directorului FBI, Roberts S. Mueller III, ca 132 de politisti romani au fost instruiti de FBI, incepand cu anul 1996, in centrul FBI de la Quantico sau la Academia ILEA de la Budapesta apartinand aceleiasi institutii. Dintre acestia, 21 de politisti romani au urmat cursurile Academiei FBI de la Quantico - Virginia, in mod etapizat, participand la sesiuni de pregatire sustinute de profesori americani, pe diverse domenii de pregatire si combatere a criminalitatii organizate si terorismului.
Directorul FBI s-a intalnit ieri si cu ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, ocazie cu care s-au discutat, in principal, modalitatile de de sustinere si promovare a Centrului Regional pentru Combaterea Criminalitatii Transfrontaliere SECI de la Bucuresti, proiect comun al Parteneriatului Strategic romano-american in domeniul contracararii criminalitatii transnationale, se precizeaza in comunicat. Robert S. Mueller III a mai purtat discutii cu premierul Calin Popescu Tariceanu si cu ministrul Justitiei, Monica Macovei, pe care a si laudat-o pentru activitate anticoruptie. (M.A.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.