Comisia pentru Statutul Jucatorului a decis ieri ca Dorinel Munteanu, antrenor la FC Arges, sa plateasca 200.000 de euro catre fosta sa echipa, CFR Cluj, asa cum era prevazut in contractul cu gruparea clujeana. Aceasta suma reprezinta clauza de re
Comisia pentru Statutul Jucatorului a decis ieri ca Dorinel Munteanu, antrenor la FC Arges, sa plateasca 200.000 de euro catre fosta sa echipa, CFR Cluj, asa cum era prevazut in contractul cu gruparea clujeana. Aceasta suma reprezinta clauza de reziliere a contractului de antrenor al lui Munteanu. Totodata, ca jucator al lui CFR, Munteanu a fost obligat la returnarea catre clubul clujean a 50 la suta din drepturile financiare incasate pana la data parasirii echipei. De asemenea, in momentul in care va fi legitimat la un alt club, Munteanu va ispasi si o suspendare de zece etape. Munteanu are drept de recurs in termen de cinci zile de la comunicare.
Patronul lui FC Arges, Cornel Penescu (foto stanga), a declarat ieri ca Munteanu nu va plati nici un ban lui CFR, deoarece va face apel si urmatoarele comisii vor anula sanctiunile. "Nu intram in panica, mai sunt doua comisii, pentru ca va face apel si cu siguranta aceste sanctiuni nu vor fi puse in aplicare. Nu are cum sa plateasca 200.000 de euro si nici jumatate din banii incasati ca jucator. Va garantez ca din vara va juca pentru FC Arges. Dorinel se va prezenta miercuri la Comisia de Disciplina a FRF, asa cum a fost stabilit", a spus Penescu. Astazi, Comisia de Disciplina va analiza un memoriu depus de CFR Cluj impotriva lui Munteanu. De cand a preluat pe FC Arges, Munteanu a aparut pe foile oficiale de joc in calitate de delegat al clubului pitestean. In replica, presedintele executiv al lui CFR Cluj, Iuliu Muresan (foto dreapta), a declarat ca decizia este justa si ca instantele federale trebuie sa protejeze cluburile. "Suntem multumiti de aceasta decizie. E luata conform regulamentelor in vigoare. Daca nu s-ar fi luat aceasta hotarare se putea produce un adevarat haos in fotbal. Se crea un precedent si puteam spre exemplu sa raman la meciul cu Iasiul fara jumatate din echipa. Sa plece pur si simplu! Comisiile federatiei trebuie sa ne protejeze pe noi, cluburile, de astfel de evenimente", a declarat Muresan, care spune ca nu clubul a cerut introducerea clauzei de reziliere in contract. Oficialul gruparii clujene a mai declarat ca a renuntat la cei 100.000 de euro pe care ii ceruse initial ca Munteanu sa-i plateasca drept despagubire in contul contractului de jucator semnat cu CFR Cluj.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.