Trei companii petroliere din tara noastra vor sa-si construiasca centrale proprii pentru producerea de energie electrica. Este vorba de Petrom, Rompetrol si Lukoil, o parte din energia care va fi astfel produsa urmand sa fie utilizata pentru nevoile
Trei companii petroliere din tara noastra vor sa-si construiasca centrale proprii pentru producerea de energie electrica. Este vorba de Petrom, Rompetrol si Lukoil, o parte din energia care va fi astfel produsa urmand sa fie utilizata pentru nevoile proprii, in timp ce restul va fi vanduta pe piata libera. Aceste investitii vor reduce dependenta de distribuitorii privati, Petrom si Rompetrol fiind alimentate de catre Energy Holding.
Investitia rusilor de la Lukoil in acest sector se ridica la 73,5 milioane de dolari si are in vedere reconstructia centralei termoelectrice de la rafinaria Petrotel Ploiesti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.