Suveranul si Marele Voevod Mihai au plecat spre Londra
M.S. Regele si M.S. Marele Voevod Mihai au plecat aseara la ora 19.50 din Gara Mogosoaia, in "calatoria pacii" - spre Marea Britanie.
In fata marelui peron al garii trenul regal a tras din vreme. Un tren alcatuit din 11 vagoane, intre care un vagon - bucatarie, prevazut cu cele mai moderne instalatii si un vagon-posta, inzestrat cu aparate telefonice si telegrafice. Un vagon restaurant si vagoane de dormit pentru intreaga suita. Doua puternice locomotive, de cea mai noua fabricatie autohtona stau sub presiune, in timp ce din autocamionetele "Serviciului Regal" se descarca in graba ultimele cufere pentru a fi transportate in trenul regal. In salonul regal al garii membrii guvernului, in frunte cu I.P.S.S. Patriarhul Miron, membrii Casei Regale si ministrii plenipotentiari ai tarilor, cuprinse in intinerariul calatoriei regale asteapta sosirea Suveranului si a Marelui Voevod Mihai... Azi, mai mult ca oricand, Romania este pretuita la Londra si la Paris. O consideratie tot mai mare este acordata Romaniei socotita ca fiind singura tara cu adevarat independenta si libera in aceasta Europa centrala si sud - orientala de dupa München.
La orele 19.40 au sosit in gara regala M.S. Regele si Marele Voevod Mihai...
Marele Voevod Mihai, svelt si distins, la fel in costum negru, guler tare si palaria neagra. Au salutat asistenta si s-au urcat in tren. Suveranul urca scara vagonului si ramane im usa, cu capul descoperit, pret de cateva minute pana la plecarea trenului. Presa britanica au publicat inca de Duminica dimineata mesagiul pe care M.S. Regele l-a dat presei britanice inainte de a parasi Romania. Va vom tine la curent cu desfasurarea vizitei prin stirile trimise de la Paris si Londra de la corespondentii nostri.
ZIUA, 15 noiembrie 1938