Partidul de opozitie liberal Platforma Civica (PO) este principalul cistigator in primul tur al alegerilor locale din Polonia, care au avut loc duminica. In Gdansk, candidatul PO a fost declarat deja invingator in cursa pentru primarie, in vreme ce i
Partidul de opozitie liberal Platforma Civica (PO) este principalul cistigator in primul tur al alegerilor locale din Polonia, care au avut loc duminica. In Gdansk, candidatul PO a fost declarat deja invingator in cursa pentru primarie, in vreme ce in alte orase mari, precum Varsovia, Cracovia si Poznan, candidatii principalului partid de opozitie au mari sanse sa preia puterea dupa turul doi, de pe 26 noiembrie. Avind loc la un an dupa ce alianta condusa de Partidul Legii si Justitiei (PiS) al gemenilor Kaczynski a venit la guvernare, alegerile locale de duminica pot fi considerate drept un vot de blam acordat de populatie guvernului. La guvernare, alianta condusa de PiS a promovat politici conservatoare si nationaliste, iar gemenii Kaczynski au pus accent foarte mare pe eliminarea din spatiul public a fostilor colaboratori ai serviciilor secrete din perioada comunista.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.