Alianta D.A. 35%, PRM a doua forta politica a judetului cu 27%, PSD 25%, iar partidul lui Becali pe pozitia a patra cu 8%, acestea sint rezultatele unui sondaj de opinie efectuat la Botosani. Realizat de Gallup la comanda liberalilor, sondajul a avut concluzii care i-au determinat pe liderii PNL sa nu le faca publice, intrucit partenerii de alianta au sase procente peste ei la intentia de vot (53% PD, fata de 47% PNL).

In plus, presedintele PSD Botosani, Constantin Contac, se situeaza pe pozitia a doua, foarte aproape de deputatul PNL Mihai Malaimare, in privinta notorietatii oamenilor politici, in timp ce presedintele PNL Botosani, Mihai Tibuleac, se situeaza in subsolul clasamentului.

Sondajul cuprinde o multime de rezultate-surpriza. Astfel, desi PD este bine pozitionat la nivel de judet, presedintele organizatiei judetene, deputatul Radu Dragus, este necunoscut de 71% dintre botosaneni, in timp ce de senatorul PSD Razvan Theodorescu nu au auzit 68% dintre cei chestionati. „Sondajul n-a fost realizat pentru a fi facut public. Este un document intern care sa ne arate cum stam noi", afirma deputatul Mihai Malaimare, vicepresedintele PNL Botosani.