Tariceanu se inconjoara din nou cu sustinere din partea conducerii PNL care a respins ieri si ideea unui congres extraordinar.

Intr-o „decizie" in patru puncte, conducerea PNL a hotarit sa respinga organizarea unui congres extraordinar in care Tariceanu sa-si masoare puterea cu Theodor Stolojan. Mai mult, cei care au avansat teoria congresului extraordinar sint asociati „unor grupuri de interese sau de presiune politica". „Congresul extraordinar nu poate fi impus din afara de anumite grupuri de interese sau de presiune politica", se arata in decizia de ieri. Intrebat daca Bogdan Olteanu apartine unui grup de interese din afara PNL, intrucit el a fost primul care a propus congres, purtatorul de cuvint al PNL, Varujan Vosganian, a apreciat ca solicitarea acestuia a fost „disparata". „Nu sint intrunite conditiile organizarii congresului, majoritatea filialelor nefiind de parere ca trebuie convocat congresul", a mai spus Vosganian. El a cerut in numele PNL ca grupul Stolojan sa se abtina de la declaratii saptamina aceasta in care conducerea partidului sondeaza filialele cu privire la revenirea grupului de disi-denti.

A patra sustinere a lui Calin

Tot ieri, Comitetul Executiv si-a exprimat sustinerea pentru Calin Popescu Tariceanu „in dubla sa calitate de presedinte al PNL si de prim-ministru". De la inceputul mandatului pina in prezent, numarul deciziilor de sustinere a lui Tariceanu similare celei de astazi se ridica la patru. Pentru a tempera fenomenul de migratie catre platforma lui Stolojan, Comitetul Executiv al PNL a reluat amenintarea catre cei care adera la proiectul alternativ. „Calitatea de membru PNL este incompatibila cu adeziunea la asa-zisa Platforma", a decis Comitetul Executiv.

La conferinta de presa tonul s-a indulcit, „semnarea platformei neimplicind automat si excluderea". „Este un avertisment", si-a schimbat parerea Vosganian.

Flutur, criticat

Pentru a adopta aceasta decizie, celor 20 de liberali le-a luat aproape cinci ore. In tot acest timp, ei s-au rafuit cu vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur, semnatar al apelului de revenire a lui Stolojan. Potrivit unor surse, Crin Antonescu i-a sugerat chiar sa-si dea demisia din guvernul Tariceanu daca ii este dor de Stolojan.

Platformistii, redusi la tacere

La sedinta deputatilor liberali de ieri a fost elaborata o rezolutie similara celei de la Comitetul Executiv. Trei deputati - Horatiu Buzatu, Petre Ungureanu si Valeriu Momanu - aderenti la platforma, l-au intrebat pe premier daca vor fi dati afara, conform rezolutiei CEx. Tariceanu le-a dat asigurari ca nu, dar le-a solicitat sa fie loiali partidului.