Patru grupari palestiniene inarmate au amenintat ca vor ataca tinte americane in replica la decizia SUA de exercitare a dreptului de veto fata de o rezolutie a Consiliului de Securitate a ONU care condamna incidentul tragic de la Beit Hanun, relateaz
Patru grupari palestiniene inarmate au amenintat ca vor ataca tinte americane in replica la decizia SUA de exercitare a dreptului de veto fata de o rezolutie a Consiliului de Securitate a ONU care condamna incidentul tragic de la Beit Hanun, relateaza Jerusalem Post. Amenintarea, a doua de acest fel in ultimele zile, a fost inclusa intr-o declaratie data publicitatii de Comitetele Rezistentei Populare, Brigazile Martirilor al-Aqsa din miscarea Fatah, Brigazile Abu Rish (o alta militie a Fatah) si de grupul autointitulat Brigazile Tawhid. Gruparile au avertizat Statele Unite ca, "prin sprijinirea crimelor de razboi si a masacrelor comise de Israel, America s-a transformat intr-o tinta legitima pentru toti palestinienii si musulmanii". Ei au cerut musulmanilor sa dea americanilor "lovituri nemiloase" oriunde s-ar afla. "Armata americano-sionista intelege numai limbajul sangelui si fortei; aceasta e singura cale sa ne realizam drepturile si cererile", afirma gruparile palestiniene. Declaratia sustinea ca militari americani au participat in ultima operatiune a israelienilor de la Beit Hanun, care viza oprirea lansarii rachetelor Kassam asupra Israelului. Unele grupuri palestiniene din Fasia Gaza au emis o declaratie similiara la adresa Statelor Unite dupa incidentul de la Beit Hanun, in urma caruia 19 civili au fost ucisi. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.