Ministrul Educatiei crede ca anul scolar se va desfasura fara blocaje, pentru ca liderii sindicali „sint oameni destepti".

„Este primul an in care Educatia obtine peste 4 la suta, adica aproape 4,85, iar din 2007 va avea peste 5 la suta din PIB", a declarat Hardau, citat de MEDIAFAX. Despre cererea de majorare a salariilor cu 30%, Hardau spune ca este „peste cit putem oferi in acest moment. Sigur, poate in viitor vom ajunge si la aceste sume".

In opinia demnitarului, ar fi bine ca liderii sindicali sa-i implice pe profesori in proiecte cu finantare europeana, acestea reprezentind sansa invatamintului romanesc de a intra in Uniunea Europeana fara probleme.

Ministrul a spus ca, din punctul de vedere al integrarii, exista doua componente la nivelul ministerului pe baza carora oamenii care lucreaza in invatamint sint invatati sa faca proiecte. „Sa ii invatam pe profesori sa faca proiecte ca sa obtina atit finantare de la Guvern, cit si fonduri europene. In primavara am avut o simulare in care i-am invatat pe oameni sa faca proiecte. S-au realizat atunci 323 de proiecte la nivel national, dintre care 233 au fost eligibile", a explicat ministrul. Demnitarul a precizat ca in 2007 va avea loc o alta simulare, in cadrul careia oamenii care lucreaza in Educatie vor fi invatati sa faca proiecte ca sa obtina bani. Sindicalistii sint nemultumiti ca majorarea salariilor a fost respinsa de Parlament si au facut chiar o „lista a rusinii", cu deputatii si senatorii care au votat impotriva, pe www.fen.ro.

Nu se fac ore „la rece" Scolile neincalzite nu vor avea elevi la cursuri, indiferent de locatia acestor unitati de invatamint, a declarat ministrul Educatiei, Mihail Hardau. Ministrul a facut acest anunt in contextul unei noi decizii de suspendare a cursurilor la scolile din municipiul Bistrita. Reactia lui Hardau survine mai multor demersuri, pe parcursul ultimelor doua zile, pentru a nu fi intrerupta livrarea de gaz metan la centralele de cartier din municipiul Bistrita, actiuni ramase fara rezultat.