O data cu integrarea europeana a Romaniei, de la 1 ianuarie 2007, OMV, Gaz de France, E.On, Enel si CEZ, care detin companii romanesti din domeniul energiei, nu vor mai plati impozite pe dividende statului roman, potrivit Ioanamariei Petric de la KPM
O data cu integrarea europeana a Romaniei, de la 1 ianuarie 2007, OMV, Gaz de France, E.On, Enel si CEZ, care detin companii romanesti din domeniul energiei, nu vor mai plati impozite pe dividende statului roman, potrivit Ioanamariei Petric de la KPMG.
Companiile-mama trebuie sa fi detinut ""cel putin 15% din actiunile unei firme romanesti timp de cel putin doi ani. Nu inseamna ca acest impozit va fi platit de compania-mama in statul respectiv, ci va fi scutita si ea, in functie de legislatia proprie"", a precizat Ioanamaria Petric. OMV a incasat echivalentul a circa 107 milioane de euro din profitul net pe 2005 al Petrom, de 391 milioane de euro. Profitul net al Petrom pe semestrul I 2006 a fost de 403 milioane de euro. Si distributiile de gaze si electricitate deja privatizate se asteapta la profituri. Pe de alta parte, ""deocamdata, statul are posibilitatea de a bloca in AGA intentia OMV de a vinde rafinaria Arpechim sau combinatul Doljchim"", potrivit ministrului Economiei, Codrut Seres. Oficialii OMV au dezmintit mereu intentia de a vinde activele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.