Nationala Romaniei a plecat ieri dimineata spre Spania, pentru meciul de maine seara, cu reprezentativa similara a ibericilor, de la Cadiz. Cu un lot adunat greu, aproape jumatate dintre "tricolori" urmand sa faca jonctiunea cu lotul la Cadiz, Piturc
Nationala Romaniei a plecat ieri dimineata spre Spania, pentru meciul de maine seara, cu reprezentativa similara a ibericilor, de la Cadiz. Cu un lot adunat greu, aproape jumatate dintre "tricolori" urmand sa faca jonctiunea cu lotul la Cadiz, Piturca a renuntat la serviciile lui Adrian Mutu pentru acest joc, fiindca atacantul Fiorentinei si-a botezat duminica fetita in Italia si nu ar fi putut ajunge in Spania decat astazi. Cristi Chivu, singurul "stranier" prezent la antrenamentul de duminica dupa-amiaza, unul de la care au mai lipsit jucatorii de la Steaua si cei din tara, a comentat absenta "decarului" de la Nationala. "Dar daca n-o sa fie el, o sa fie altcineva. Cred ca fiecare jucator de la nationala este de inlocuit. Nationala nu sta intr-un jucator. Poate sa castige si fara Mutu, si fara Chivu", a spus fundasul de la AS Roma. "Este ultimul meci din acest an, in care intalnim o echipa puternica. Ne dorim un rezultat bun, dar in aceeasi masura si un joc bun. Nu trebuie insa sa uitam ca la echipa nationala palmaresul este foarte important", a vorbit Chivu si despre intalnirea cu Spania. Facand un bilant al toamnei, capitanul "tricolorilor" a apreciat ca startul pentru Euro 2008, cu sapte puncte din noua posibile, este bun. "Inceputul campaniei de calificare este unul mai mult decat pozitiv. In opinia mea, nationala in momentul de fata joaca destul de bine si per ansamblu are un inceput foarte bun. Totusi, cu Olanda pornim cu sansa a doua. Asta o sa se schimbe atunci cand o sa jucam si noi o finala de Cupa Mondiala, cand o sa castigam un Campionat European ca ei sau cand vom fi prezenti din doi in doi ani la turneele finale. Pana atunci insa pornim cu sansa a doua si in fata Olandei, si a Spaniei, si a Italiei sau Germaniei", a precizat Chivu. Acesta a evitat elegant subiectul stadionului pe care sa joace Nationala dupa ce la meciul cu Belarus fotbalistii romani au fost injurati in Ghencea. "Nu am discutat inca daca mai jucam acolo, dar nu stiu de ce se face atata tam-tam pe acest subiect. Atunci au fost injurati unii jucatori inca de la incalzire, dar nu trebuie sa ne mai amintim ce a fost acum o luna", a spus Chivu. Ceilalti doi jucatori care au aparut in fata presei s-au ferit sa atenteze la locul "Briliantului" in primul unsprezece. "Eu nu-l inlocuiesc pe Mutu. Adrian joaca atacant stanga, iar eu de cate ori am venit la nationala am fost folosit atacant central. Dar, cine stie, poate nu o sa joc nici eu, nici Cocis", a comentat Daniel Niculae, in timp ce Razvan Cocis a afirmat: "Eu joc mijlocas central, nu stiu daca pot sa joc in locul lui Adrian Mutu". Absenta fotbalistului de la Fiorentina a fost comentata ieri si de Mircea Sandu. "Nu este vorba de o neconvocare, a avut o discutie cu Piturca, este o invoire, este un eveniment important in viata lui, mi se pare corect. Probabil ca nu aveau alta perioada cand sa-si boteze fata, asa ca eu cred ca este o buna intelegere", a afirmat Sandu. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.