Desfiintarea vamilor cu Bulgaria si Ungaria, ca urmare a intrarii Romaniei in Uniunea Europeana, nu va genera someri. Autoritatea Nationala a Vamilor a definitivat statele de functii si toti angajatii vor putea obtine alte posturi dupa aderarea la UE
Desfiintarea vamilor cu Bulgaria si Ungaria, ca urmare a intrarii Romaniei in Uniunea Europeana, nu va genera someri. Autoritatea Nationala a Vamilor a definitivat statele de functii si toti angajatii vor putea obtine alte posturi dupa aderarea la UE, dar nu a luat inca o decizie in privinta directiilor regionale vamale care vor fi desfiintate.
Dupa ce Romania va deveni stat membru al UE, Vama trebuie restructurata, pentru ca in interiorul spatiului european nu exista operatiuni de vamuire a marfurilor, iar cei aproximativ 1.000 de angajati care lucreaza pe granitele cu Ungaria si Bulgaria vor fi mutati pe alte posturi, pe baza de examen, a precizat Diana Borcea, purtatorul de cuvant al institutiei vamale. Activitatea de vamuire se va reduce cu 70% dupa aderare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.