Nationala Romaniei a fost umilita la Edinburgh cu 48-6 de echipa „ciulinilor".

La mai putin de un an pina la inceperea Cupei Mondiale, nationala de rugby a Romaniei a aratat ca este departe de ceea ce se joaca in lumea buna a rugby-ului. Ultimul meci-test al anului i-a adus pe jucatorii lui Santamans si Antonin in fata Scotiei, echipa aflata intr-un progres evident fata de forma aratata anul trecut la Bucuresti. Desi departe de a face unul dintre cele mai bune jocuri ale lor, „ciulinii" au concretizat sec, de sapte ori, in terenul de tinta tricolor, replicile palide ale romanilor nepunindu-le prea multe probleme.

Eseu anulat

Eternul joc pe inaintare si lipsa de eficienta la finalizare combinate cu nesincronizarea jucatorilor de treisferturi au adus in dreptul „stejarilor" un numar de ocazii care pot fi numarate pe degetele unei singure miini. Sansele tricolorilor de a marca, majoritatea prin patrunderi individuale, la care Petru Balan a dat tonul, au fost concretizate doar pe greselile adversarilor, Vlaicu transformind doua lovituri de penalizare. O partida fara istoric din care va ramine diferenta de 42 de puncte si o singura situatie clara in care, dupa un atac cu inaintarea, Tonita a marcat eseul, neacordat insa pentru ca s-a executat din doua miscari. „A fost un meci destul de bun pentru noi. Am fost incintat de felul in care ne-am aparat, reusind sa nu luam nici un eseu si asta este la fel de important precum cele sapte incercari marcate", a declarat antrenorul scotienilor, Frank Hadden.

Sapte infringeri pentru campioana mondiala

Singura echipa din emisfera nordica cistigatoare a trofeului Webb Ellis, Anglia, campiona mondiala en titre a ovalului, continua seria neagra a esecurilor. Jucatorii „trandafirului" au pierdut in fata propriilor spectatori, pe Twickenham, cu 25-18 in fata Argentinei, echipa care a solicitat intrarea in Turneul celor 6 Natiuni. Desi au marcat doua eseuri fata de unul singur al „pumelor", elevii lui Andy Robinson inregistreaza cea de-a saptea infringere consecutiva. Intr-o alta partida, Noua Zeelanda a predat o lectie de rugby Frantei, pe care a zdrobit-o la Lyon cu 47-3. O alta viitoare adversara a romanilor la Cupa Mondiala, Italia, a fost invinsa la limita de catre Australia, cu 25-18, datorita unui eseu marcat de Wallabies la finalul meciului, prin capitanul Mortlock.