Concetatenii nostri sint surclasati doar de egipteni, marocani si de chinezi in topul intreprinzatorilor non-UE din Milano.

Aproximativ 6% dintre afacerile desfasurate in Milano de cetateni din afara Uniunii Europene apartin romanilor,
Concetatenii nostri sint surclasati doar de egipteni, marocani si de chinezi in topul intreprinzatorilor non-UE din Milano.

Aproximativ 6% dintre afacerile desfasurate in Milano de cetateni din afara Uniunii Europene apartin romanilor, indica statisticile prezentate de agentia italiana AGI. Astfel, romana este a patra cea mai raspindita nationalitate in comunitatea oamenilor de afaceri din Milano, 5,9% dintre oamenii de afaceri straini din acest oras fiind romani. Cel mai puternic reprezentata nationalitate din Milano este cea egipteana, 19,2% din numarul total de oameni de afaceri din afara Uniunii Europene fiind originari din aceasta tara. Urmeaza chinezii (13,1%), marocanii (8,3%) si romanii (5,9%). Opt din zece intreprinzatori sint barbati. Romanii constituie asadar cel mai bine reprezentata comunitate europeana printre patronii din Milano. Iar acesta nu este singurul exemplu: potrivit unor statistici locale, romanii conduc detasat in topul strainilor patroni din Roma, cu 2.000 de firme inregistrate in capitala Italiei, chiar inaintea chinezilor. In Italia muncesc legal aproximativ 300.000 de romani.

Afaceri in crestere

Numarul cetatenilor din afara UE care aveau propria afacere in Italia anul trecut a fost de aproximativ 18.200, reprezentind 11,7% dintre afacerile active la acea vreme. Intre 2004 si 2005 numarul intreprinzatorilor milanezi provenind din afara UE a crescut cu 12,4%, iar in aproape 60% dintre aceste cazuri activitatile s-au desfasurat in sectorul serviciilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.