Gheorghe Barbu, ministrul Muncii, este nemultumit de faptul ca unii medici avizeaza prea usor dosarele de pensionare pe caz de boala.

Gheorghe Barbu a declarat ieri la Deva ca inca nu s-a gasit o solutie pentru a controla fenomenul de pensionare pe motive medicale a unor bolnavi inchipuiti, transmite NewsIn. Ministrul declara, in urma cu aproape jumatate de an, ca in Romania acest fenomen a devenit „sport national", in conditiile in care in ultimii cinci ani numarul romanilor care s-au pensionat pe caz de boala s-a marit de patru ori. Potrivit datelor furnizate de oficial ieri, „fata de anul 2005, cind 840.000 de romani beneficiau de pensii de boala, anul acesta numarul lor a crescut cu 40.000".

Gheorghe Barbu a mai spus ca anul acesta s-au facut mai multe anchete care au vizat neregulile privind dosarele de pensii pe caz de boala. Potrivit acestuia, „din 3.000 de dosare verificate in ultima perioada, jumatate dintre ele au fost refuzate pentru acordarea pensiilor de boala, pentru ca diagnosticele nu erau conforme".

In acest context, ministrul Muncii a criticat usurinta cu care unii medici pun la dispozitie actele medicale care sint necesare in dosarul de pensionare.