Autoritatile bihorene intentioneaza sa contracteze un imprumut in valoare de circa 75 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructura in zona Platoului Carstic Padis. Consiliul Judetean Bihor are in plan reabilitarea si modernizarea drumului sp

Autoritatile bihorene intentioneaza sa contracteze un imprumut in valoare de circa 75 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructura in zona Platoului Carstic Padis. Consiliul Judetean Bihor are in plan reabilitarea si modernizarea drumului spre Padis, de 30 km lungime, investitie care necesita 7,5 milioane de euro.

""Avem proiect pentru reabilitarea drumurilor, exista si proiect pentru partii de la 800 la 1.500 de metri, care prevede si realizarea unui sistem de transport pe cablu"", spune Stefan Seremi, vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor.

POTENTIAL. Platoul Carstic Padis din Muntii Apuseni este o zona foarte frumoasa, cu numeroase atractii turistice: Cetatile Ponorului, ghetarul Focul Viu, canioane salbatice (Valea Galbenei, Valea Boga), chei spectaculoase (Cheile Somesului Cald), lacuri subterane, cascade. Iarna este zapada din abundenta, care tine pana tarziu, spre vara. Autoritatile spera ca repararea drumurilor va impulsiona investitiile in zona si va duce la cresterea numarului de turisti. Investitori straini si romani s-au aratat recent interesati sa dezvolte in zona Padis-Lazuri proiecte ecoturistice de alte cateva zeci de milioane de euro, respectand toate rigorile impuse de actualul statut al zonei de Parc Natural.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.