Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui, da examen astazi pentru a deveni notar. Ea se va lupta pentru un loc in Camera Notarilor Publici Bucuresti. Daca va trece examenul cu brio, Ioana Basescu va trebui sa primeasca avizul ministrului Justiti
Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui, da examen astazi pentru a deveni notar. Ea se va lupta pentru un loc in Camera Notarilor Publici Bucuresti. Daca va trece examenul cu brio, Ioana Basescu va trebui sa primeasca avizul ministrului Justitiei, Monica Macovei. Peste 100 de absolventi de Drept, cu vechime de cel putin cinci ani intr-o profesie juridica si cu o buna reputatie profesionala, s-au inscris la examen pentru a deveni notari. Sunt 76 de locuri disponibile la nivel national. In Capitala au fost scoase la concurs patru locuri pentru care candideaza 46 de juristi, inclusiv fiica presedintelui, fii si fiice ai unor avocati renumiti din Capitala. Concursul organizat de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania se va desfasura astazi si miercuri. Ultimul cuvant asupra celor ce vor deveni notari il va avea ministrul Justitiei. Monica Macovei a criticat deseori modul de organizare a concursurilor pentru posturile de notar public si a refuzat, in urma cu trei luni, sa avizeze numirea in functii pentru 22 dintre candidati. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.