Edilii de Rimnicu Vilcea, primarul Mircia Gutau si viceprimarul Nicolae Dicu, arestati in luna iulie pentru luare de mita, respectiv complicitate la luare de mita, vor fi judecati in libertate, a decis vineri seara Curtea de Apel Alba. Edilul-sef s-a
Edilii de Rimnicu Vilcea, primarul Mircia Gutau si viceprimarul Nicolae Dicu, arestati in luna iulie pentru luare de mita, respectiv complicitate la luare de mita, vor fi judecati in libertate, a decis vineri seara Curtea de Apel Alba. Edilul-sef s-a dus direct la sediul primariei: el isi va putea relua in totalitate atributiile de primar, intrucit suspendarea din functie inceteaza in mod automat o data cu incetarea starii de arest preventiv.

Situatia viceprimarului Nicolae Dicu insa nu este la fel de clara. Unii juristi considera ca el si-a pierdut mandatul o data cu excluderea din PD, altii sustin ca nu numai primarul unei localitati, ci si viceprimarul pot avea statut de independent.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.