Avocatii ameninta ca vor relua protestele daca pana la 15 ianuarie autoritatile nu vor prezenta un rezultat al verificarilor solicitate in legatura cu practicarea ilegala a avocaturii, precum si masurile de eliminare a acestor practici. Decizia a fos
Avocatii ameninta ca vor relua protestele daca pana la 15 ianuarie autoritatile nu vor prezenta un rezultat al verificarilor solicitate in legatura cu practicarea ilegala a avocaturii, precum si masurile de eliminare a acestor practici. Decizia a fost luata la sfarsitul saptamanii trecute, in sedinta Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), in cadrul careia au fost analizate rezultatele inregistrate in ce priveste eliminarea practicii avocaturii clandestine la nivelul tuturor instantelor.
Nu vor mai intra in cauzele penale
Membrii UNBR au decis sa prelungeasca suspendarea protestelor avocatilor pana la 15 ianuarie, urmand ca atunci, in functie de rezultate, sa fie luata o decizie privind reluarea sau incetarea protestelor.
Decanul Baroului Bucuresti, Cristian Iordanescu, a declarat ca daca se va ajunge la reluarea protestelor la nivel national, acestea vor fi in forme mai puternice decat data trecuta, in sensul ca avocatii nu vor mai intra nici in cauzele penale. In ce priveste zonele in care s-ar inregistra in continuare probleme privind practicarea ilegala a avocaturii, decanul Baroului Bucuresti a indicat Clujul, Iasiul, Bacaul si Galatiul. "Aceasta problema (practicarea ilegala a avocaturii - n.r.) comporta doua aspecte. Nu este vorba numai de avocatii lui Pompiliu Bota, ci si de consultanta pe care acestia o dau, respectiv de sumele de bani vehiculate cu titlu de consultanta, sume enorme, pentru care nu se platesc taxe si impozite, ceea ce inseamna spalare de bani", a declarat Cristian Iordanescu (foto), citat de Mediafax. Totodata, acesta a spus ca spera ca promisiunile facute atunci cand s-a decis suspendarea protestelor, in urma cu o luna, sa fie respectate, respectiv sa fie facute verificari in judetele cu probleme. El a precizat ca in momentul in care vor fi sesizate cazuri de practicare ilegala a avocaturii intr-o anumita zona, va fi declansat imediat protestul la nivel local. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.