Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Sinaia, la intrevederea cu reprezentantii presei straine acreditati in Romania, ca alegerile anticipate ar reprezenta cea mai buna solutie pentru Romania, dar a apreciat ca acestea ar fi aproape imp
Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Sinaia, la intrevederea cu reprezentantii presei straine acreditati in Romania, ca alegerile anticipate ar reprezenta cea mai buna solutie pentru Romania, dar a apreciat ca acestea ar fi aproape imposibil de declansat intrucat multi oficiali guvernamentali si-ar pierde posturile intr-un nou Parlament, relateaza Reuters, citat de Mediafax. "Imi doresc ca alegerile anticipate sa fie organizate cat mai curand posibil, deoarece Romania are mare nevoie de ele. Dar este nevoie ca toate partidele din coalitia aflata la guvernare sa sustina aceasta idee", a spus Basescu. "Alegerile anticipate pot ajuta la clarificarea multor, multor lucruri in Romania", a spus presedintele. El a adaugat ca lipsa de sprijin parlamentar pentru actualul Cabinet va ramane o problema, dar a adaugat ca organizarea de alegeri anticipate este putin probabila deoarece multi politicieni guvernamentali si-ar pierde posturile intr-un nou Parlament. "Cred ca declansarea alegerilor anticipate este dificila daca partidele politice nu doresc acest lucru. Eu nu am puterea de a le declansa", a spus Traian Basescu.
Irakul "este imposibil de parasit"
Romania isi va mentine prezenta militara in Irak pana in momentul in care autoritatile de la Bagdad vor cere retragerea acestora, a sustinut seful statului, relateaza AFP, preluat de Mediafax. "Retragerea trupelor din Irak in acest moment este exclusa", a subliniat Basescu, adaugand: "Romania isi va mentine pozitia pe care a adoptat-o inca de la inceput, aceea de a respecta obligatiile asumate fata de aliatii sai, in 2003". Potrivit presedintelui roman, trupele vor fi mentinute in Irak "pana cand autoritatile irakiene vor transmite Bucurestiului ca a venit momentul retragerii, iar acest lucru se va intampla numai cu acordul aliatilor". "Situatia din Irak este diferita de ceea ce vedem, prin intermediul presei, ca se intampla la Bagdad, tara fiind mult mai putin agitata in provincie", a apreciat presedintele Basescu, reamintind ca 608 militari romani sunt mobilizati in aceasta perioada in Irak, fiind "responsabili in mod special cu ajutorul acordat populatiei civile".
Circa o suta de militari ai unitatilor de geniu si 30 de membri ai Politiei militare romane au fost retrasi in ultimele saptamani "in acord cu autoritatile irakiene", a precizat presedintele. El a reiterat ca "in prezent, aceasta tara este imposibil de parasit". (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.