Roamingul se va ieftini in Uniunea Europeana cu circa 40% in urmatorii doi ani. Uniunea Europeana va stabili preturi maxime pentru serviciul de roaming oferit de operatorii de telefonie mobila din Uniune. Cetatenii care vor calatori in

Roamingul se va ieftini
in Uniunea Europeana
cu circa 40% in urmatorii doi ani. Uniunea Europeana va stabili preturi maxime pentru serviciul
de roaming oferit de
operatorii de telefonie mobila din Uniune.

Cetatenii care vor calatori in UE vor avea posibilitatea sa comunice dincolo de granitele unei tari la preturi accesibile si transparente.

""Pretul ridicat al unui apel telefonic initiat in strainatate reduce numarul utilizatorilor de telefoane mobile pentru apeluri internationale"", arata un sondaj publicat de Consiliul European. Sondajul arata ca ""o majoritate neta a utilizatorilor de celulare isi reduce considerabil numarul si durata convorbirilor daca se afla in strainatate"". Pentru 81% dintre utilizatori, ""costurile ridicate ale comunicarii sunt principalul factor al renuntarii la serviciile de acest gen"". Mai mult, 15% dintre utilizatorii interogati prefera pur si simplu sa nu isi ia celularul in vacantele petrecute peste hotare sau sa il tina inchis, iar 21% il folosesc doar pentru a trimite mesaje text.

TARIFE. Consumatorii spun ca nu au suficiente informatii despre preturile facturate. Astfel ""43% nu au o idee clara despre costurile pe care le suporta"". Pretul unei convorbiri mobile din strainatate este cel putin de patru ori mai ridicat decat al unui apel national dintr-o astfel de retea, si europenii platesc intre 4 si 6 euro pentru un apel efectuat din strainatate. GSM Association, care reuneste 700 de operatori mobili sustine ca, in ultimul an, tarifele la roaming au scazut cu 22%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.