Desi se afla intr-o forma buna, inscriind un gol in ultima etapa din campionatul italian, Adrian Mutu nu a mai fost convocat de Victor Piturca pentru amicalul cu ibericii. Selectionerul a renuntat la atacantul Fiorentinei pentru ca acesta ar fi ajuns
Desi se afla intr-o forma buna, inscriind un gol in ultima etapa din campionatul italian, Adrian Mutu nu a mai fost convocat de Victor Piturca pentru amicalul cu ibericii. Selectionerul a renuntat la atacantul Fiorentinei pentru ca acesta ar fi ajuns prea tarziu in Spania, dupa botezul fetitei sale. Piturca a convocat 20 de jucatori pentru partida de la Cadiz, marea surpriza fiind absenta lui Mutu, anuntat initial in lot. Motivul nu este unul sportiv, deoarece ""Briliantul"" a marcat un gol sambata, in meciul din Seria A cu Atalanta, ci unul personal. Mai exact, tehnicianul l-a lasat pe Mutu sa se ocupe linistit de botezul fiicei sale, Adriana, in varsta de cinci luni. ""Am discutat cu el, mi-a spus ca poate ajunge in Spania doar luni seara sau marti si am luat aceasta decizie pentru ca vreau sa am la antrenamentul de luni toti jucatorii. Vreau jucatori concentrati suta la suta. Pentru ca jucam in Spania, nu cu o echipa oarecare si, de comun acord, am renuntat la el. El are si un eveniment in familie si era greu ca, dupa o noapte pierduta, sa vina in conditii fizice optime"", a explicat selectionerul. CA OLANDA. Victor Piturca vede partida de la Cadiz drept o buna repetitie pentru meciul din primavara cu Olanda. ""Un meci cu Spania e oricand binevenit, chiar daca este doar amical. Sper sa ne facem treaba, sa jucam bine in fata unei echipe de acest nivel. Chiar daca nu au fost convocati trei-patru jucatori valorosi, lotul lor e foarte puternic. Vreau sa vad cum reactioneaza jucatorii in fata unei echipe de acest nivel, deoarece Spania si Olanda au aproximativ aceeasi valoare"", a spus Piturca. DEBUT. Tehnicianul a mai adaugat ca, la fel ca omologul sau spaniol, Luis Aragones, doreste sa vada la lucru cu acest prilej cativa jucatori. ""Voi testa cativa jucatori noi, unul sau doi, poate chiar din primul minut. Pentru Radu Stefan, un debut in meciul cu Spania ar fi ceva fantastic. De asemenea, l-am convocat pe Maldarasanu pentru ca vreau sa vad cum reactioneaza la lot. Inainte de accidentare a facut meciuri bune, iar revenirea sa s-a vazut in jocul Rapidului"", a spus Piturca. Selectionerul s-a amuzat cand a aflat ca la Stadionul ""Ramon de Carranza"" din Cadiz, pe care se va disputa meciul cu Spania, a avut loc sambata seara o alarma falsa cu bomba. ""Suntem pregatiti pentru bombe. In fotbal, oricand se poate sa explodeze o bomba"", a glumit Piturca, facand aluzie la declaratiile date de fostul actionar dinamovist Gigi Netoiu dupa meciul din Cupa Romaniei cu Pandurii. REFACERE. Prima sedinta de pregatire a tricolorilor, disputata ieri dupa-amiaza la Mogosoaia, a fost una de refacere. La ea au participat doar sase fotbalisti din campionatul intern, la care s-au adaugat Chivu, Daniel Niculae si Cocis. Jucatorii convocati de la Steaua au sosit in cantonament imediat dupa partida disputata aseara cu FC National. Plecarea in Spania este programata pentru astazi, la ora 10:00. VERIFICARE
""Este un test bun cu o echipa de calibru, sper sa tragem concluziile necesare pentru a pregati si meciul cu Olanda, care e apropiata valoric de Spania""
Victor Piturca INCREDERE
""Este un ultim test inaintea meciului din primavara. Imi doresc sa nu pierdem, un rezultat bun in Spania ne-ar da incredere pentru meciul cu Olanda""
Mugurel Buga LOTUL ROMANIEI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.