Manelistii cu tot cu femeile, banii, dusmanii si dedicatiile lor au inceput sa populeze si internetul, sub forma de videoclipuri. Doua dintre cele mai populare site-uri care gazduiesc fisiere video, You Tube si Google Video, fac casa buna cu man

Manelistii cu tot cu femeile, banii, dusmanii si dedicatiile lor au inceput sa populeze si internetul, sub forma de videoclipuri.

Doua dintre cele mai populare site-uri care gazduiesc fisiere video, You Tube si Google Video, fac casa buna cu manelele mioritice. Sute de videoclipuri ce ruleaza pe posturi tv precum Taraf sau Etno sau inregistrari cu iz oriental din emisiunile de divertisment sau chiar de la nunti se gasesc ""la liber"" la aceste adrese.

Conform The Guardian, in fiecare zi sunt vizionate 100 de milioane de clipuri pe youtube.com, serviciu care gazduieste aproximativ jumatate din tot ce inseamna fisiere video online pe internet. O cautare simpla pe site, dupa cuvantul-cheie ""manea"", da in primele rezultate Imnul Romaniei in varianta manea, devenit celebru dupa aniversarea Pro TV-ului din decembrie 2005. Daca tot traim in ""satul global"", de ce sa nu vada strainii care ne este emblema nationala, fie ea si in varianta ""comerciala""?

PRO SI CONTRA. O pleiada de manelisti mai mult sau mai putin cunoscuti vine sa completeze imaginea video-manelistica a tarisoarei noastre: Dorel de la Popesti, Florin Salam, Liviu Guta (Mititelu), Copilul de Aur, Sandu Ciorba, Fero, Laura Vass, Florin Peste, Denisa, Susanu, Marian Piru, Stefan de la Barbulesti, Edy Talent, Adrian Minune, Carmen Serban, Adriana Antoni, Vali Vijelie, Baboi, Costi Ionita, Nicolae si Nicoleta Guta, Dan si Elis Armeanca, Elegance, Adi de la Valcea si lista ar putea continua pagini intregi. Fiecare dintre acesti artisti a adunat mii si zeci de mii de vizionari in cele cateva luni de cand au videoclipurile puse pe internet. Printre campionii vizionarilor se numara Daniela & Liviu Mititelu, Carmen Serban si regii neimpacati ai genului, Adi Minune si Nicolae Guta. Nici unul dintre acestia insa nu se apropie nici pe departe de cel mai vizionat clip romanesc de pe You Tube, cu peste un milion de accesari: ""Ghita"", Cleopatra Stratan.
Comentariile lasate de vizitatori sunt greu de reprodus, limbajul fiind mai mult decat colorat. Cele doua tabere, anti si promanele, se improasca reciproc cu invective, de se inroseste de rusine obrazul cititorului. Printre adevaratele clipuri cu manele s-au strecurat si cai troieni, mici filme ""la misto"" la adresa cantaretilor de gen, dar miscarea antimanelistica mai are mult de asteptat pana sa-si atinga scopul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.