Fostul senator PSD, Rodica Stanoiu, are argumente fantastice legate de modul in care, sustine ea, i-a fost fabricat dosarul. Fostul ministru al Justitiei din guvernarea PSD a sustinut, in urma cu doua zile, intr-o emisiune la Antena3, ca cele 18 note
Fostul senator PSD, Rodica Stanoiu, are argumente fantastice legate de modul in care, sustine ea, i-a fost fabricat dosarul. Fostul ministru al Justitiei din guvernarea PSD a sustinut, in urma cu doua zile, intr-o emisiune la Antena3, ca cele 18 note informative care i se atribuie nu ii apartin si au fost plastografiate, dupa un tip de scris pe care Stanoiu l-a avut dupa 1990. "A existat o perioada in viata mea cand am avut un scris diferit, deoarece am avut o operatie la coloana vertebrala. Aceste note care mi se atribuie copiaza acel scris", s-a justificat Stanoiu. Ea s-a mai aratat deranjata si de faptul ca, pe de o parte, numele unor cetateni francezi care apar in note sunt scrise gresit si, pe de alta parte, de faptul ca notele sunt scrise intr-un stil "mahalagesc". "Cu exceptia unei singure note, care are un ton mai elevat si mai normal, toate sunt la nivel de mahala. Acea Sanda este mult prea inculta", a spus senatorul, argumentand ca ea stie mult prea bine limba franceza pentru a face asemenea greseli. Vorbind tot despre dosarul "Sanda", Rodica Stanoiu a spus ca acesta este unul de urmarire si contine 1600 de pagini, care cuprind perioada 1978-1982. "Dosarul de informator mi s-a fabricat in perioada 2003-2004, sub guvernarea PSD, la comanda unui vicepresedinte al unui serviciu secret. Radu Timofte nu a stiut nimic despre acest lucru", a sustinut Stanoiu, precizand ca stie si de alte dosare care ar fi fost modificarte in aceeasi perioada. De altfel, fostul senator PSD a sustinut ca o persoana, care este si acum implicata in viata publica, a avertizat-o, cand era ministru, ca dosarul ei de la Securitate a fost modificat. In context, fostul ministru al Justitiei a refuzat sa spuna clar daca a colaborat sau nu cu Securitatea. "Am dreptul sa tac. Nu ma puteti obliga sa declar ceva", s-a aparat Stanoiu. CNSAS va da o decizie in privinta colaborarii Rodicai Stanoiu cu Securitatea in sedinta de saptamana viitoare, pana atunci urmand ca rezultatul expertizei grafologice defavorabil fostului ministru al Justitiei sa-i fie comunicat si aparatorului acesteia. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.