Gama de modele ale marcii cehe a fost completata in aceasta saptamina cu masina de familie Roomster, al carei pret de achizitie incepe de la 12.400 de euro.

Porsche Romania, importatorul general al marcii Skoda, a lansat miercuri noul Roomster. Al patrulea model Skoda, dupa Fabia, Octavia si Superb, este derivat din studiul prezentat in urma cu doi ani la Salonul Auto de la Frankfurt.

„Noul model va intra in competitie in special cu Opel Meriva, Renault Scenic, Ford Fusion si Fiat Idea", a declarat Nina Bratfalean, directorul de comunicare al Porsche Romania. „Estimam vinzari de 400 de unitati pentru Roomster pina la sfirsitul acestui an si de 1.200-1.500 de unitati pe ansamblul anului viitor, dintr-un total de 22.000 de masini prognozat pentru Skoda", a spus Bratfalean. Gama de motorizari cuprinde trei propulsoare pe benzina si trei diesel, la preturi cuprinse intre 12.375 de euro si 18.181 de euro, cu toate taxele incluse. Motoarele pe benzina au capacitati cilindrice de 1,2, 1,4 si 1,6 litri si dezvolta 64 de cai-putere, 86 de cai-putere, respectiv 105 cai-putere. Clientii care opteaza pentru versiunile diesel pot alege intre doua propulsoare de 1,4 litri care dezvolta 70 de cai-putere, respectiv 80 de cai-putere, sau pentru o varianta mai puternica de 1,9 litri care genereaza 105 cai-putere.

Dotari de siguranta

Printre echipamentele de siguranta se numara airbaguri frontale pentru sofer si pentru pasager, airbaguri laterale pentru locurile din fata, ABS, sistem de reglaj al momentului motor (MSR), sistem antialunecare (ASR), program electronic de stabilitate (ESP) si centuri de siguranta pretensionate cu prindere in trei puncte. In lungime, Roomster masoara 4,2 metri, iar volumul portbagajului poate fi extins de la 450 la 1.780 de litri. Sarcina utila poate ajunge pina la 515 kilograme. Pentru prima data in acest segment, al patrulea model Skoda este echipat cu faruri adaptive si cu filtru de patricule pentru motoarele diesel.

Intrarea in finala

Concursul „Masina Anului 2007" in Europa este organizat in acest an in Olanda de publicatia ,,Autovisie’’. Juriul este format din 58 de membri din 22 de tari europene. Numarul reprezentantilor din juriu ai fiecarei tari depinde de dimensiunea pietei respective de automobile. Astfel, Franta, Germania, Marea Britanie, Italia si Spania au cite sase membri. Obiectivul acestui concurs este sa desemneze cea mai buna masina care se va pune in vinzare in urmatoarele 12 luni. Premiul „Masina anului 2007" in Europa va fi atribuit unui singur cistigator, fara a realiza o ierarhie ulterioara a celorlalti competitori si fara a stabili categorii sau subdiviziuni. Printre finalistii pentru titlu se numara Skoda Roomster, Citroën C4 Picasso, Fiat Grande Punto, Ford S Max, Honda Civic, Opel Corsa, Peugeot 207, Volvo C30.