Liderii republicani din Senatul american au programat, deja, procedurile de confirmare in functie a lui Robert Gates, propus pentru sefia Pentagonului, in locul lui Donald Rumsfeld. Republicanii fac eforturi pentru in speranta ca investirea sa aiba l
Liderii republicani din Senatul american au programat, deja, procedurile de confirmare in functie a lui Robert Gates, propus pentru sefia Pentagonului, in locul lui Donald Rumsfeld. Republicanii fac eforturi pentru in speranta ca investirea sa aiba loc pana la finele acestui an, avand in vedere ca in 2007 isi va intra in atributii noul Congres, dominat de democrati. Procedurile de confirmare in functie ar putea fi initiate saptamana viitoare, a declarat un consilier al liderului grupului republican din Senat, Bill Frist, citat de Mediafax. "Obiectivul nostru este confirmarea in functie pana la sfarsitul anului si suntem increzatori, pe baza a ceea ce am auzit de la democrati, ca acest lucru se va realiza", a explicat un consilier, care a dorit sa ramana anonim. Robert Gates, 63 de ani, fost director al CIA, a fost propus de presedintele George W. Bush pentru functia de secretar al Apararii, dupa demisia lui Donald Rumsfeld ca reactie la infrangerea suferita de republicani in alegeri. Audierile pentru investirea lui Gates vor fi efectuate de Comisia pentru Fortele Armate din Senat. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.