Attilla, Savonarola, Ignatiu de Loyola, Robespierre, pe de o parte, „cei buni". Lenin, Stalin, Beria, Hitler, Göring, Eichmann, pe de alta parte, „cei rai". Toti - fanatici, nemilosi, arhangheli ai pedepsei purificatoare. Memento mori, stirpitura! Asa desena pe cer fumul rugului sau al crematoriului, asa se-nchega singele pe cutitul ghilotinei sau in dreptul inimii lovite de plumb. „Istoria se repeta" - ce vorba mare! Daca nu asasinam si noi ceva, pe cineva, oprim istoria in loc, o transformam in farsa, una in care singele e bulion, gloantele sint oarbe, focul este joc de lumini, iar fumul miroase a hard-rock, nu a par ars, a piele scrumita. „Nu reusim sa asasinam comunismul", ca la Idele lui Marte, in anul de gratie ’44, cum ar fi trebuit la 23 august ’44, fiindca nu stim sa ne asasinam tiranii, noi o facem fara demnitate, cu umilinta, cu frica de a nu ne scapa printre degete. In loc sa-i impuscam senin, in fruntile totalitare, neindurator privindu-i in ochi: Tu ai fost comunist? Pac! Tu ai fost activist? Pac! Tu ai fost securist? Pac! Tu ai fost nevasta de comunist? Pac! Tu ai fost copil de securist? Pac! Doamne, ce viata! Cum am mai fi dus-o noi acum daca „scurta si neputincioasa zbatere romaneasca impotriva trecutului comunist nu se incheia confuz, dezordonat si ilar"! Am putea incepe cu Liviu Turcu. Turcu si-a facut datoria, Turcu poate sa moara.

— Inima_Rea

Mocirla deconspirarii este atit de imensa incit ne pierdem timpul degeaba. Daca o biata mineriada, petrecuta in timpurile recente, nu s-a finalizat inca in nici un fel, aveti impresia ca tot ce s-a petrecut in timpul comunismului se va finaliza vreodata? Eu am convingerea ca nu. CNSAS este o institutie care maninca bani publici pentru a judeca o fantoma. Cei care sint deconspirati „cu acte in regula" vor naste alte probleme acestei institutii, prin interminabilele procese si dezvinovatiri la care vor recurge, in asa fel incit tonele de documente vor creste in imensitate. Puteti consemna pentru eternitate fraza aceasta: CNSAS si alte institutii care vor incerca sa faca lumina in acest sens nu au nici un succes. In final se va constata ca s-au consumat niste bani aiurea. Din aceasta cauza, ca si din altele provocate de superpoliticienii nostri, am intrat in Europa, dar stam la usa din multe motive. E ca si cum v-as invita la un restaurant de lux la nunta, dar nu aveti voie nici sa serviti la masa, nici sa mincati cu invitatii din interior, nici sa le dati produsele voastre, ci sa stati cuminti la usa pina se va gasi cineva sa va invite la bucatarie sa va dea un blid de mincare. Aveti insa toate drepturile sa dati darul vostru de bani pentru miri, intr-un plic, unui mesager care sa-l duca mai departe. Romani, deschideti ochii! Ati cintat degeaba „Desteapta-te, romane!" ca nu ati inteles nimic.

— Tricolorul

Se pare ca avem in continuare nevoie de eroi din afara sa ne curete grajdurile de fosti ofiteri ce au facut politie politica. Pentru ca noi singuri, prin comisiile noastre, nu reusim nimic. Cum de altfel n-am fi reusit singuri niciodata sa-l debarcam pe Ceausescu. Am reusit „ajutati"

de serviciile de informatii straine (KGB si CIA) si serviciile de informatii externe si interne ale noastre ce au „colaborat". Si se pare ca tot acestea ne vor ajuta sa ne deconspiram „fostii tradatori". Sau mai bine zis pe cei ce nu doresc sa se deconspire singuri...

— Eux Dobrin