Selectionerul Luis Aragones nu l-a convocat pe capitanul Realului, reactivindu-l in schimb pe atacantul Valenciei, absent de la CM 2006.

Nationala de fotbal a Romaniei va juca la mijlocul saptaminii viitoare, la Cadiz, un meci amical impotriva Spaniei, fondurile obtinute urmind sa fie destinate Asociatiei Fotbalistilor Iberici. Chiar daca reunirea lotului a fost programata pentru luni, selectionerul Luis Aragones a anuntat deja lista cu jucatori, in timp ce Victor Piturca a expediat telegramele doar pentru stranieri, asteptind desfasurarea etapei din campionatul intern pentru a definitiva lotul.

Multi debutanti

Marea surpriza la spanioli este absenta lui Raul Gonzales, pe care postasul nu l-a gasit acasa pentru telegrama la meciul cu Romania, sustine presa locala, in aceeasi situatie aflindu-se surprinzator si Fernando Torres, Puyol, Reyes, Joaquin, Albelda sau Xavi. In schimb, marea noutate a listei antrenorului Luis Aragones va fi atacantul Valenciei, Fernando Morientes, care nu a facut parte din lotul pentru Cupa Mondiala din Germania. De asemenea, au sanse sa debuteze Raul Albiol (Valencia) si Javi Navarro (FC Sevilla). Este posibila si convocarea lui Angel (Celta Vigo) sau a lui Javi Venta (Villarreal), avind in vedere ca Sergio Ramos (Real Madrid), titularul postului de fundas dreapta, va fi suspendat pentru meciul oficial cu Danemarca.

„Revolutia Luis"

La mijloc, absenta din cauza unei accidentari a lui David Albelda (Valencia) ar urma sa fie acoperita de Marcos Senna (Villarreal) sau de Borja Oubina (Celta Vigo). In atac, pe linga Morientes, a mai fost convocat David Villa (Valencia). „Revolutia Luis", a titrat „AS" dupa aflarea listei, Aragones explicind ca „este vorba doar de un amical, iar, in opinia sa, acesti jucatori sint mai in forma". Cotidianul „Marca" a fost si mai dur, titrind: „Raul si Torres au fost dati afara".

In ceea ce priveste nationala Romaniei, Piturca a mai ramas cu noua internationali, dupa ce Ogararu, titular la Ajax in ultimul meci, si Codrea au fost lasati sa mai exerseze postul de titular: Cristian Chivu (AS Roma), Gabriel Tamas (Celta Vigo), Razvan Rat (FC Sahtior), Florentin Petre (TSKA Sofia), Razvan Cocis (FC Sheriff Tiraspol), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva), Daniel Niculae (AJ Auxerre), Ciprian Marica (FC Sahtior Donetk) si Adrian Mutu (Fiorentina). Dintre acestia, doar Chivu va face jonctiunea cu fotbalistii din Liga 1 duminica, la Mogosoaia, luni fiind programata plecarea spre Jerez de Frontera.