Consilierii locali din Deva au votat o hotarare de vanzare a unui teren cu sase zile inainte de receptia procesului-verbal de evaluare asupra pamantului. La data de 12 mai a.c., Consiliul Local Deva, la initiativa primarului Mircia Muntean, a

Consilierii locali din Deva au votat o hotarare de vanzare a unui teren cu sase zile inainte de receptia procesului-verbal de evaluare asupra pamantului.

La data de 12 mai a.c., Consiliul Local Deva, la initiativa primarului Mircia Muntean, a hotarat sa scoata la licitatie un teren de aproximativ 12 hectare. Primaria a incheiat cu doar o zi inainte de sedinta un contract de prestari servicii cu o firma care urma sa intocmeasca Raportul de evaluare asupra terenului. Fara el, consilierii nu puteau sa voteze hotararea de vanzare a terenului. Aceasta a trecut la vot, desi fara Raportul de evaluare nu putea sa stabileasca nici pretul de pornire a licitatiei. Procesul-verbal de receptie a documentatiei tehnico-economice a fost inregistrat in actele Primariei abia la 18.05.2006, la sase zile dupa vot. Prefectura a deschis procedura prealabila pentru reanalizarea hotararii prin care s-a vandut terenul unei firme de apartament, SC Sanca SRL, apartinand unor italieni. Ei au platit 1,26 euro pe mp, fara TVA. Prefectura i-a anuntat pe consilieri si pe primar ca hotararea este nelegala si ca trebuie revocata. Altfel actul va fi atacat in contencios administrativ. Din vanzare, Consiliul Local a castigat in jur de 150.000 de euro. Initial, terenul a fost destinat unor familii de tineri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.