Desi ne pregatim pentru perioada Postului, asta nu inseamna ca nu ne putem bucura in continuare de varietate culinara. Unchiul Misu din Giurgiu a trebuit sa vina la Bucuresti pentru un control medical minutios, asa ca, de ceva timp, matusa Mica a

Desi ne pregatim pentru perioada Postului, asta nu inseamna ca nu ne putem bucura in continuare de varietate culinara.

Unchiul Misu din Giurgiu a trebuit sa vina la Bucuresti pentru un control medical minutios, asa ca, de ceva timp, matusa Mica a fost nevoita sa se instaleze la noi pentru exact aceeasi perioada. Trebuia sa fie alaturi de omul ei si, la drept vorbind, ce era sa faca singura acasa!? Ei, dar de cand Misu e in spital si Mica s-a instalat la noi, viata noastra de familie s-a schimbat complet. Fraiele gospodariei au fost preluate de matusa. Dar nu-mi pare rau! Ma bucur aproape in fiecare zi de surprize. O bucurie ticaloasa, care-mi umple tot sufletul si chiar imi da fiori!

PRUNE AFUMATE. Ieri, spre exemplu, inainte sa plec la serviciu, pe masa la bucatarie isi facuse aparitia o farfurie adanca, plina ochi, cu bulgari colturosi, ca niste carbuni negri-lucitori. O piramida de prune uscate! Le-am mirosit. Nu erau afumate, ci doar uscate. Miroseau fin a pruna si a ceva dulceag pe care nu-l intalnesti la alta poama. Cu iuteala am saltat-o pe cea din varf si-am varat-o in gura... mmm... N-am mai mancat prune uscate de cand eram copil! Am prins curaj si am strivit-o putin de cerul gurii. Ah! Luneca putin si e molcuta bine! E dulce-acrisoara. A, n-are sambure! Doamne, ce buna e! Gura mi s-a umplut de pruna care s-a strivit si mi-a oferit tot gustul minunat. Hm! isi bate joc de mine! Ce-si zice: ""N-o sa ai parte decat de mine, alta nu mai pupi!"". Si atunci, m-am repezit ca o fiara de prada, am insfacat o mana de surori de-ale ei, le-am bagat intr-un prosop de hartie, smuls rapid din rulou, si-am indesat ghemotocul in buzunar. Cu cea mai nevinovata fata i-am zis un ""pa, sarut mana, Mica!"" si-am taiat-o pe usa afara cu o miscare de pisica ce-si fereste coada. Abia astept s-ajung acasa sa vad ce surpriza mi-a facut matusa Mica!

Mancare de prune uscate


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.