Citiva belgieni tilhariti de romani isi vor recupera bunurile furate in baza unui acord incheiat intre cele doua tari.

Autoritatile din Belgia au cerut sprijinul politistilor din Romania pentru a putea recupera obiecte in valoare
Citiva belgieni tilhariti de romani isi vor recupera bunurile furate in baza unui acord incheiat intre cele doua tari.

Autoritatile din Belgia au cerut sprijinul politistilor din Romania pentru a putea recupera obiecte in valoare de 350.000 de euro, sustrase de o grupare de cetateni romani. Acestia au dat spargeri intre anii 1999-2001, in mai multe orase ale Belgiei. Politistii Serviciului pentru combaterea infractionalitatii savirsite de cetatenii romani in strainatate au reusit sa stringa, anul acesta, cam 30% dintre obiectele cerute de belgieni. Comisarul Marcel Gomeja spune ca gruparea prinsa de politistii din Belgia este formata din mai multi romani specializati in furturi din locuinte si in tilharii. Dintre cei cautati au fost prinse trei persoane. Acestea au vindut in Belgia o parte dintre lucrurile furate, iar o alta parte dintre ele au ajuns in Romania. Printre lucrurile recuperate de politistii romani si care asteapta sa ia drumul Belgiei se numara un televizor cu plasma in valoare de 17.000 de euro, mai multe oase de fildes, blanuri si bijuterii din aur.

Topul hotilor

Cele mai multe solicitari pentru verificarea unor suspecti de furtisaguri au venit, in acest an, din Germania - 105, urmate de cele din Italia cu 98, apoi Franta cu 82, Spania cu 67 de cereri, Austria - 57, Belgia - 39, Turcia - 27, Olanda - 24 si Marea Britanie cu 21 de cereri in acest an. Germania este o tara in care romanii au furat chiar si un bancomat cu totul, folosindu-se de o macara, furata si ea. Germanii sint speriati si de spargerile de locuinte, si de furtul din magazine cu autori romani. Desi hotii romani se lauda ca sint foarte ingeniosi, printre trofeele lor aflindu-se si un pistol al unui politist din Viena - Austria, politistii romani spun ca nu sintem pe primul loc la acest capitol. Inaintea hotilor romani sint cei din Republica Moldova si din Bulgaria.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.