Zilele acestea s-a desfasurat la Bucuresti programul ""Masti europene la... Masca"". Cel mai mare clovn din lume, Jango Edwards, a sustinut doua spectacole si doua work-shop-uri la Teatrul Masca. Jango s-a nascut la 15 aprilie 1950 la Detroit,

Zilele acestea s-a desfasurat la Bucuresti programul ""Masti europene la... Masca"". Cel mai mare clovn din lume, Jango Edwards, a sustinut doua spectacole si doua work-shop-uri la Teatrul Masca.

Jango s-a nascut la 15 aprilie 1950 la Detroit, Michigan, USA, dar acum locuieste in Amsterdam. El este cel care in 1975 dadea nastere Festivalului Nebunilor si care a contribuit decisiv la scrierea istoriei acestui tip de spectacol. A renuntat la propriii bani pentru a fonda prima companie de clovni din lume.

PASIUNE. Atitudinea lui naturala s-a transformat in vocatie. Edwards a creat peste 30 de spectacole in toata Europa, America, Australia, Africa de Nord. A jucat in filme si seriale de televiziune, a inregistrat albume cu fragmente din spectacolele lui, casete video, DVD-uri, iar acum lucreaza la istoria ""Noilor clovni"". Impreuna cu partenerul sau, Peter Echo, a dezvoltat o tehnica proprie de predare bazata pe ""Teoria clovnului"", despre care au tinut nenumarate ateliere in intreaga lume. Este mandru ca a sustinut o reprezentatie privata, in apartamentul lui Salvador Dali din Paris, dedicata personalitatii marelui pictor.

PLEDOARIE. Cum este sa zambesti nezambind? ""Daca vrei sa fii actor, trebuie sa arati ca poti sa joci. Pe mine nu ma puteti pacali. Pe voi da, pe mine nu"", si-a inceput cursul Jango Edwards. ""Eu va spun sa va distrati, sa traiti fiecare zi din viata voastra ca si cum ar fi ultima, pentru ca intr-o zi chiar va fi ultima. Pe mine oamenii ma platesc sa ma distrez. Fac asta 11 luni pe an, apoi plec in vacanta, cand merg si muncesc. De exemplu, anul trecut am lucrat la o benzinarie. Ceilalti muncesc 11 luni pe an si abia apoi pleaca sa se distreze. Nu stiu care este mai fericit"", si-a continuat Jango pledoaria.

MASTI. Jango Edwards a ales Zambetul...


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.