La 19 ani de la revolta muncitoreasca anticomunista din 15 Noiembrie 1987, Asociatia "15 Noiembrie 1987" organizeaza, luni, conferinta cu tema "Crimele comunismului". Manifestarea, gazduita de sala 120 a Consiliuliului Judetean Brasov, va debuta la o
La 19 ani de la revolta muncitoreasca anticomunista din 15 Noiembrie 1987, Asociatia "15 Noiembrie 1987" organizeaza, luni, conferinta cu tema "Crimele comunismului". Manifestarea, gazduita de sala 120 a Consiliuliului Judetean Brasov, va debuta la ora 10, propunandu-si sa surprinda etapele succesive ale evolutiei comunismului, de la primele sale manifestari si pana la demolarea regimului totalitar comunist. "Este important de stiut ca in Romania, in timpul regimului comunist, au fost inchisi peste 2.000.000 de detinuti politici, dintre care 500.000 si-au gasit sfarsitul in puscariile comuniste", afirma asociatia, intr-un comunicat remis redactiei, precizand ca manifestarea de luni se inscrie in cadrul actiunilor privind condamnarea comunismului si survine intrunirii Rezistentei Romanesti Anticomuniste din mai, anul acesta, deschiderii expozitiei "Solidaritatea" si dezbaterii despre integrarea europeana, la care au participat Ambasadorii Poloniei, Cehiei, Ungariei si Slovaciei. Prin rezolutia intrunirii Rezistentei s-a hotarat constituirea Centrului Rezistentei Anticomuniste, sub coordonarea reputatului disident Vladimir Bukovski. "Asociatia "15 Noiembrie 1987" crede ca, dupa modelul polonez, CNSAS ar trebui depolitizat si trecut sub coordonarea societatii civile. Nu putem scapa de comunism atata vreme cat reprezentantii fostelor strucuri comuniste detin pozitii de control in societate", precizeaza comunicatul asociatiei, care solicita, totodata, "repunerea in drepturi a scriitorului roman anticomunist Paul Goma". "Redarea cetateniei romane, care i-a fost retrasa de comunisti, lui si familiei sale, trebuie facuta de urgenta. Nu putem intra in Uniunea Europeana fara a restabili drepturile firesti ale romanilor care au avut de suferit din cuza comunismului", conchide comunicatul semnat de presedintele Asociatiei "15 Noiembrie 1987" , Florin Postolachi. Astazi, pe traseul parcurs de participantii la revolta anticomunista a muncitorilor de la Intreprinderea de Autocamioane in 1987, se va desfasura concursul international "Crosul 15 noiembriei. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.